Tudatos építkezés

2022.05.09. 18:48

Új vezetők az OPUS GLOBAL élén

A tőzsdei társaság vezérigazgatójává Lélfai Koppány Tibort, az igazgatóság elnökévé ismételten Vida Józsefet nevezték ki. Az újonnan megválasztott vezetők feladata lesz az OPUS stratégiai irányvonalának meghatározása.

Új vezérigazgatót választott és újraválasztotta igazgatósági elnökét az OPUS GLOBAL Nyrt. 2022. május 3-án megalakult új igazgatósága - közölte a társaság hétfőn.

A tőzsdei társaság vezérigazgatójává Lélfai Koppány Tibort, az igazgatóság elnökévé ismételten Vida Józsefet nevezték ki. Az újonnan megválasztott vezetők feladata lesz az OPUS stratégiai irányvonalának meghatározása.

Kiemelték, az OPUS GLOBAL Nyrt. Magyarország egyik legtőkeerősebb tőzsdei befektetési holdingjaként konszolidált szinten a tavalyi évet 41,6 milliárd forintos nyereséggel zárta. Az elmúlt évek tudatos építkezésének, valamint a portfólió átlagon felüli szintű bővítésének köszönhetően a cégcsoport mára olyan gazdasági súllyal és potenciállal rendelkezik, amely a magyar gazdaság sikerének formálásában is jelentős szerepet játszik. Ezen gazdasági erő további fejlődése és potenciáljának további kihasználása komoly feladat és kihívás.

Az új igazgatóság bővítése a komoly szaktudású és mély szakterületi tapasztalatokkal rendelkező tagokkal, valamint az új vezérigazgató megbízásai is ezt a célt szolgálják - olvasható a közleményben.

Vida József, az igazgatóság elnöke a személyi változásokról szólva a közleményben kifejtette: az OPUS GLOBAL túl van egy sikeres 5 éves időszakon, amely a bővítésről és a négy stabil alappillér, az energetika, a turizmus, az ipari termelés és az élelmiszeripar szegmens kialakításáról szólt. Egy új korszak következik a vállalatcsoport életében, ennek a legfőbb jellemzői a konszolidáció, a csoporton belüli szinergiák kibővítése és kiaknázása és az erre épülő stratégai célok kijelölése. A társaság új igazgatósága és az új vezérigazgató személye is garancia az új feladat elvégzésének várható sikerére.

Az OPUS GLOBAL Nyrt. vezérigazgatói tisztségét május 10-től betöltő Lélfai Koppány 2018. január 1-től 2022. március 31-ig irányította a Budapest Bankot elnök-vezérigazgatóként, de igazgatósági elnökként már 2017. április 1-től részt vett a bank irányításában és stratégiai döntéshozatalában. 2000 és 2011 között az MFB Zrt. üzleti, később jogi területén dolgozott, majd 2016 novemberéig vezérigazgatóként irányította a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt-t. 2016 novemberétől az MFB Zrt. vezérigazgató-helyettesi és belső igazgatósági tagi tisztségeit látta el.

Lélfai Koppány vezérigazgatói megbízatásáról a közleményben kiemelte: az OPUS GLOBAL-nak a magyar gazdaság stratégiai ágazatiban megvalósult befektetései, és annak során létrehozott négy divízió működtetése alapos és szerteágazó szakértelmet igényel, hiszen az egymástól lényegesen különböző iparágakban tevékenykedő leányvállalatok irányítását végzi a holdingközpont. Örömtelinek nevezte, hogy ezt a sokszínűséget az igazgatóság összetétele és tagjainak száma is tükrözi, és úgy fogalmazott, vezérigazgatóként az lesz az elsőrendű feladata, hogy a sokszínűségben rejlő szinergiák kiaknázása mellett konszolidálja a vállalatcsoportot.

A közleményben az igazgatóság köszönetét fejezte ki Dzsubák Attila Zsolt vezérigazgatónak, aki 2020 júliusától vezette az OPUS GLOBAL Nyrt.-t, vezetése alatt olyan jelentős akvizíciók valósultak meg, mint a Tigáz és a Titász OPUS Csoporthoz történő csatlakozása és integrációja - áll a közleményben.

Borítókép: Lélfai Koppány, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. volt vezérigazgatója beszél az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottságának kihelyezett ülésén Budapesten, a Magyarság Házában 2015. február 25-én.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában