Átalakítás

2023.05.23. 17:11

Vezetőváltás a Széchenyi Alapok élén

Deme Gézát nevezték ki a 150 milliárd forintos vagyont kezelő Széchenyi Alapok Zrt. elnök-vezérigazgatójává – tájékoztatta a társaság kedden az MTI-t. A szakember Jobbágy Dénest váltja a poszton, aki 2019 óta töltötte be tisztséget.

MW

Deme Géza, a Széchenyi Alapok elnök-vezérigazgatója

Forrás: Széchenyi Alapok Facebook-oldala

A közlemény szerint a közgazdász végzettségű szakember az ezredfordulón a K&H Bank vezérigazgatói-törzs munkatársaként dolgozott, majd négy éven át tulajdonosa és ügyvezetője volt egy kereskedelemfinanszírozási és hitelbiztosítási megoldásokkal foglalkozó, sikeres tanácsadó cégnek.

2007-től a CIB Faktor Zrt. vezérigazgató-helyettese, majd később elnök-vezérigazgatója volt. 2021-ben az állami tulajdonú Start Garancia Zrt. vezérigazgatója és igazgatósági tagja lett. Vezetése alatt épült fel a cég új stratégiát kiszolgáló működése – írták.

Az új cégvezető célként tűzte ki, hogy a változó tőkepiaci környezetben, a működés hatékonyságának maximalizálásával tovább növekedjen a Széchenyi Alapok Zrt., és az érettebb fázisú magyar vállalatok finanszírozása mellett az induló, innovatív vállalkozások felé is nyissanak.

A Széchenyi Alapok a hazai vállalatok vezető tőkefinanszírozó partnere. Az alapkezelő jelenleg több mint 150 milliárd forintos vagyont, és 80-nál több portfóliótársaságot kezel. A társaság célja, hogy nagy hozzáadott értékű vállalkozásokba fektetett tőkével hosszú távon segítse a magyar gazdaság növekedését és stabilitását – olvasható a cég honlapján elérhető tájékoztatóban.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában