Időjárás

2022.09.07. 16:14

Záporokkal érkezik a hidegfront

Az északnyugat felől érkező hidegfront előoldalán, illetve a front mentén egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 27 és 33 fok között alakul.

Szerdán éjszaka fátyolfelhők sodródnak fölénk, északkeleten gomolyfelhők is képződhetnek, amelyekből zápor, esetleg zivatar alakulhat ki. 
Csütörtökön a megvastagodó fátyolfelhőzet időszakosan szűrheti a napsütést, illetve a gomolyfelhő-képződés is egyre nagyobb területen válik erőteljessé. Késő délelőttől nagyobb eséllyel az Északi-középhegység térségében pattanhatnak ki záporos gócok, majd az északnyugat felől érkező hidegfront előoldalán, illetve a front mentén egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar, amelyet főként intenzív csapadék kísérhet. A csapadékzóna estére kelet, délkelet felé helyeződik. Csütörtökön a délies, majd az északnyugatira forduló szél megélénkül, az Északnyugat-Dunántúlon meg is erősödik. Zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek.  

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 19 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 27 és 33 fok között várható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!