Bulvár-celeb

2021.11.16. 12:51

100 kilós szovjet bombát találtak földmunkák közben

Nem kellett felrobbantani, hatástalanították és elszállították a bombatestet.

Forrás: Magyar Honvédség tűzszerész ezred

Világháborús bombát találtak a Fejér megyei Seregélyesen – tájékoztatott a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje. Gajdos Milán elmondta: a 100 kilogrammos szovjet légibomba földmunkák közben került elő a Bocskai utcában. A robbanótest biztonságos elszállításához a honvédség tűzszerészeinek el kell távolítaniuk az élesített orrgyújtószerkezetet – írja a duol.hu.

A tűzszerészi művelet idejére a rendőrség 100 méter sugarú körben lezárja és kiüríti a környéket. Az intézkedés 20 lakóházat érint

– közölte a kommunikációs tiszt.

A rendőrök már a helyszínen vannak, megkezdődött a szükséges biztonsági zóna kialakítása.

Kelemen Ferenc főtörzsőrmester, tűzszerész járőrparancsnok irányításával hatástalanították alakulatunk katonái a 100 kilogrammos szovjet légibombát Seregélyesen.

A kiszerelt gyújtószerkezetet megsemmisítették, a bombatestet pedig a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállítják. Feloldotta a rendőrség a területlezárást, mindenki visszatérhetett otthonába.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!