A saját fegyverével lőtte le

2022.05.23. 19:00

Brutálisan megölte apját és hangfelvételt is készített a kivégzésről egy somogyi fiatal

Megdöbbentő módon végezte ki édesapját, egy elismert somogyi vadászt és erdészt egy 19 éves barcsi fiatalember.

 A rendőrség 24 óra alatt felgöngyölítette a megdöbbentő bűncselekményt. Nem volt könnyű dolguk, mert a középkorú férfit kezdetben eltűntként tartották nyilván, erről tett bejelentést a család. Az ügyről Szijártó István, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi főkapitány-helyettese  és Bebes Zoltán bűnügyi osztályvezető tartott sajtótájékoztatót - írja a sonline.hu.

Pénteken este a kerületvezető vadász és fia egy német vendégvadászt kísértek el, aki egy süldő vaddisznót ejtett el. A német vendéget hazavitték a szállására, megvacsoráztak, majd apa és fia elmentek, hogy kizsigereljék, és hűtőkamrába vigyék a zsákmányt. Attól kezdve azonban nem tudtak az eltűnt erdészről. 

A férfi nem vette fel a telefont, és a Messenger-üzenetekre furcsa stílusban válaszolt. Ez felkeltette a nyomozók gyanúját, valamint az is, hogy a férfi lakásáról 300 lőszer és három vadászfegyver hiányzott.

A nyomozás eredményeképpen a 19 éves fiút vasárnap este egy budapesti szállodánál a TEK kommandósai fogták el. 

A gyanúsított beismerő vallomást tett, ebből bontakozott ki a történet. A fiú azzal magyarázta tettét, hogy az apja akadályozta a világmegváltó terveit, s maga volt az Antikrisztus a szemében, ezért napok óta azon gondolkodott, hogyan ölhetné meg. Aznap előbb a drávatamási méhészetükbe mentek, aztán amikor elváltak a német vendégvadásztól, a Barcs és Szulok közötti úgynevezett Posta úton megálltak, hogy kizsigereljék a vaddisznót. 

A fiú felvett egy fülvédőt, csőre töltötte a vadászpuskát, és oldalról fejbe lőtte apját. A gyilkosságról hangfelvételt készített. Később visszatért, hogy a nyomokat eltüntesse, a holttestet 25 méterre az erdőbe húzta és ágakkal, avarral takarta le.

Otthon azt mondta, hogy a középrigóci vadásznapra megy, de apja kocsijával és fegyvereivel Budapestre utazott, és egy hotelben akart megszállni. Apja telefonját útközben eldobta. A fegyvereket letakarta, és azért vitte el, hogy azt a látszatot keltse, hogy apja eltűnt. 
Emberöléssel és lőfegyverrel visszaéléssel gyanúsítják, az elmeorvosi vizsgálatát a közeljövőben elrendelhetik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!