Szívszorító

2022.07.22. 07:10

"Az autó alatt találtuk meg Bencét" - zokogta a nagymama, aki végignézte 9 éves unokája haláltusáját

Kilencéves kisfiú halt szörnyet abban a balesetben, melynek során a gyermek kirepült egy bérelt mikrobusz szélvédőjén keresztül az M7-es autópályán Balatonszemesnél. Hiába érkezett gyorsan a segítség, Bencén nem lehetett segíteni.

Horvátországi nyaralásból tartott hazafelé a halásztelki család, amelyik szerda este tragikus balesetet szenvedett Balatonszemes közelében. 

Két mentőhelikopter is érkezett 

Egy bérelt mikrobuszban a szülők a két gyermekükkel utaztak, amikor a sofőr azt vette észre, hogy a jármű ráz. Félreállt egy benzinkúton, és a problémáról értesítette a bérbeadó cég képviselőjét. A dolgozó azt javasolta, döntsenek maguk az út folytatásáról. A vezető úgy vélte, nincs akkora baj, ami akadályozná a további utat.

Az út során a hátsó ülésen utazó 9 éves Bence át szeretett volna ülni egy másik helyre, és miközben átmászott az ülésre, a busz hirtelen defektet kapott.

A sofőr elvesztette uralmát a jármű felett, a mikrobusz egy szalagkorlátnak csapódott, végül egy betonárokba csapódott.

A kisfiú a szélvédőn keresztül kirepült a járműből, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy bár két mentőhelikopter is a helyszínre érkezett, nem lehetett rajta segíteni.

Baleset M7
9 éves kisfiú, Bence meghalt
Defekt miatt történt a végzetes baleset az M7-esen

 Nem tudtak már segíteni rajta

A Bors elérte az elhunyt kisfiú nagymamáját, Máriát, aki szintén jelen volt a végzetes napon.

- A lányomék már régóta szerettek volna elvinni engem és a férjemet egy közös nyaralásra, ezért is béreltek ki egy mikrobuszt, hogy kényelmesen elférjünk.

Fantasztikusan éreztük magunkat, csodálatos napokat töltöttünk együtt – mondta az idős asszony, és hozzátette: a gyerekek a hazafelé tartó úton hátul ültek.

- Nevetgéltek és únót játszottak. Bence ősszel lett volna 10 éves, és nagyon szerette az 5 éves Petrát.

Rengeteget foglalkozott vele, és türelemmel tanítgatta kártyázni – zokogta a nagyszülő.

- Sosem fogom a borzalmas balesetet elfelejteni. Arra ugyan nem emlékszem, hogy az unokám hogyan repült ki a kisbuszból, 

de arra igen, hogy a jármű többször megpördült, és Bencét végül alatta fekve láttuk meg.

Gyorsan érkezett a segítség, de nem tudtak rajta segíteni. Egy jó érzésű ember Petrát beültette az autójába, hogy ne lássa, amint az orvosok küzdenek a testvére életéért. Szerintem jó darabig fel sem tudja majd fogni, hogy Bence meghalt – csuklott el Mária hangja.

Baleset M7
9 éves kisfiú, Bence meghalt
A kisfiú a szélvédőn át repült ki a kasztniból

A lányom, a vőm és a gyerekek gyönyörű család voltak. A szülők sokat dolgoztak, hogy jól élhessenek.

Mivel Bence kitűnő tanuló volt, a vágyának megfelelően jutalomból kapott egy nagyobb kerti medencét a korábbi mini helyett, amit viszont már sosem avathat fel – fejezte be a gyászoló nagymama.

Tanárait összetörte a hír 

Munkatársunk megtalálta az iskolát, amelyben a kis Bence tanult. Alig néhányan tartózkodtak az intézmény főépületében, de közülük sokan a szörnyűségről beszéltek. A kisfiút mosolygós, tisztelettudó, csendes gyermeknek ismerték.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!