Krimi

2023.01.27. 06:30

Nagymamája mentette ki részegen őrjöngő anyja kezei közül a nagykanizsai kisfiút

Az ittas, magán kívül lévő nő bántalmazta, majd vízbe akarta fojtani gyermekét.

Illusztráció: Shutterstock

A nagymamán múlt, hogy nem történt tragédia, és a nyolcéves kisfiú el tudott szaladni segítséget kérni -  derül ki a Bors cikkéből.

A most 41 éves nőnek 2017-ben szakadt meg az élettársi kapcsolata közös gyermekük apjával, mert az asszony rendszeresen ivott. Volt, hogy az üveget az akkor még csak ötéves fia rejtette el az anyja elől, aki ezért megverte.

A bíróság a fiút az előzmények miatt az apánál helyezte el. A láthatásokon a nő többnyire részeg volt,  gyakran nyugtatókkal együtt itta az alkoholt, amitől agresszívvé vált. A szüleivel is – nem egyszer a gyerek jelenlétében – sokszor összevitatkozott, a tettlegességig fajuló, súlyos sérülésekkel végződő veszekedések miatt több alkalommal rendőri intézkedésre is szükség volt.

A nő apja 2020-ban meghalt, néhány nappal később a haláláért az akkor éppen megint nála lévő nyolcéves fiút hibáztatta. Az ittas, hisztérikus állapotban lévő asszony a lakásban üldözte és ütötte a gyerekét, miközben azt hajtogatta, hogy megöli. Közben az ezt megakadályozni próbáló nagymamát is bántalmazta.

 

Illusztráció: Shutterstock

A fiú a fürdőszobába menekült, ahol a nő a gyereket vízbe akarta fojtani, ezért a kád csapját megnyitotta, a fiút pedig a nyakánál szorongatta, hogy a fürdőkádba lökje. A kisfiú csak a nagymama érkezése miatt tudott kimenekülni a szorításból.

A nagymamának sikerült annyi időre lefogni a lányát, hogy a gyereket az utcára küldje segítségért. A nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket elszenvedő fiú végül egy járókelőt állított meg, segítséget kérve.

A Zalaegerszegi Törvényszék jogerősen két év, öt évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a pszichés betegségekkel küzdő, büntetett előéletű asszonyt, és megszüntette a szülői felügyeleti jogát. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!