Krimi

2023.02.03. 07:50

Lányai kétségbeesve keresték, Szilágyi Piroskának csak a holtteste került elő

Az esztergomi édesanya maradványait egy juhász találta meg.

Szilágyi Piroska lánya azt a hyelet mutatja, ahol megtalálták a holttestet

Forrás: kemma.hu

Két évvel ezelőtt, 2021 január 24-én ment el otthonról Szilágyi Piroska. Lánya azóta hiába várta haza édesanyját - írja a kemma.hu. 

Megtalálására számos keresés szerveződött , de a rendőrök, a hozzátartozói és a kutató-mentő csapatok sem jártak sikerrel. Végül 

 

tavaly szeptember 19-én Esztergomban egy ismeretlen női holttestet találtak a rendőrök. A DNS azonosítás eredménye sajnos azt bizonyította, hogy Piroska valószínűleg nem utazott el annak idején Esztergomból, az ő holttestét találták meg. 

 

Lánya, Szilvia ugyan végre méltó búcsút vehet édesanyjától, mégsem lehet nyugodt, hiszen számtalan kérdés van még benne.

A két évvel ezelőtti január 24-e ugyanúgy indult, mint minden nap. A tatabányai Szilágyi Piroska éppen a kisebbik lányánál vendégeskedett Esztergomban.

Mivel vasárnap volt, nem kellett sehova sem sietniük. Kényelmesen felkeltek, megreggeliztek, majd a lány elment bevásárolni, Piroska pedig otthon maradt. Akkor látták őt utoljára.

Ezen a környéken került elő Szilágyi Piroska.
Forrás: kemma.hu

Piroska már nem volt otthon, amikor a család délután hazaért. Miután hiába keresték őt, értesítették a rendőrséget. Az egyenruhások még aznap kimentek kutyáikkal a környékre, de szagot nem fogtak, az eltűnt nő nyomát nem találták. A család akkor már teljesen kétségbeesett. Piroska nagyobbik lánya, Szilvia elment Tatabányára, édesanyja otthonába, remélve, anyja hátha csak hazautazott. Azonban ott se találta, és a lakók sem látták az asszonyt. Viszont hihetetlen dolgokat árultak el róla.

 

Anyu azért jött Esztergomba, mert nem jött ki a szomszédokkal. Azt mondta, hogy figyelik, zaklatják, meg akarják mérgezni. Nem érezte magát biztonságban az otthonában. Annyira valóságosan mesélte el az őt ért sérelmeket, hogy mindent elhittünk neki. Mikor Tatabányán beszéltem a szomszédaival és az önkormányzattal, kiderült, hogy édesanyámnak már vaskos dossziéja volt a hivatalban. Gyámság alá akarták helyezni, mert súlyos téveszméi voltak. 

 

Kiderült, hogy az általa elmesélt zaklatásokat is csak kitalálta. Még eljárás is folyt ellene – emlékszik vissza Tomacsek Szilvia, aki semmit sem tudott a történtekről.

– Mivel nem volt hajlandó kiadni nekik az adatainkat, így nem tudtak megkeresni, értesíteni minket. Pedig ha tudtunk volna a problémáiról, elmondhattuk volna az őt keresőknek, akik akkor talán máshogy állnak hozzá a kereséséhez. Talán idejében megtaláltuk volna – vélekedett Szilvi, aki nem tudott arról, hogy a rendőrség tovább kereste volna édesanyját a helyszínen. 

– Mikor hazajött a tárgyalásról, annyit mondott, hogy „neki lőttek”. Azt állította, hogy nem hisz neki senki, és hogy börtönbe fog kerülni.

 

 Annyira valóságosan beszélt az őt ért támadásokról, hogy biztos vagyok benne, hogy el is hitte ezeket. Mi pedig úgy gondoltuk, azért mehetett el otthonról, mert nem érezte biztonságban magát, esetleg minket akart védeni. Elment, elbújt valahol, hogy ne találjanak rá. Pedig ha hozzánk fordul segítségért, mi szívesen vállaltuk volna a gyámságot, és segítettünk volna szakembert találni neki. Az elmúlt két évben egyetlen napra sem adtuk fel a reményt, hogy megtaláljuk 

 

– mondta a fiatal nő. Hozzátette, hogy nem tudja elképzelni édesanyjáról, hogy öngyilkos akart lenni, hiszen tervei voltak. Vissza akart költözni Esztergomba, hogy közelebb legyen hozzánk. Még lakásokat is nézegetett.

 

Nincsen 300 méterre se a húgom otthonától a hely, ahol a holttestet találták. Ráadásul az volt az első helyszín, amit annak idején átnéztünk a keresőcsapatokkal. A kutyák pedig teljesen az ellenkező irányba indultak el. A drónfelvételt is visszanéztük, azon sem látni semmit a területen, pedig még a vakondtúrások is jól látszanak.

 

 A téli időben a fák, bokrok is csupaszok voltak, semmi nem rejtette volna el a testet, amit aztán egy forgalmas tanösvény mellett találták meg, alig 30 méterre az úttól. Nap mint nap sokan járnak arra.

A juhász, aki megtalálta a holttestet, szinte minden nap arra jár a nyájjal és a kutyájával, de ők is csak az eltűnése után másfél évvel akadtak rá. A teste mellett megtalálták a szemüvegét, gondosan összecsukva, de se a telefonja, se a táskája, se az iratai nem voltak nála
– sorolta a furcsaságokat a fiatal nő, akinek azt mondták a rendőrök, hogy nem találtak idegenkezűségre utaló nyomokat. Vagyis nem feltételezik, hogy az édesanyja bűncselekmény áldozata lett.

– A rendőrök azt mondták, hogy a maradványokból a halál okát sem tudják megállapítani, annyira lebomlott már a test. Csak állatok fognyomai látszanak a csontokon. Vagyis az esetleges bántalmazás nyomai sem biztos, hogy kimutathatók lennének. 

 

A halál idejét is csak megsaccolni tudták. Az orvosszakértő szerint legfeljebb 3, de legalább 1 éve halt meg. Vagyis az eltűnése után van egy fél éves ablak, amikor odakerülhetett a test. Azt sem lehet megállapítani, hogy úgy vitték-e oda vagy valóban ott halt meg. Ezek a furcsaságok nem hagynak nyugodni minket 

 

– szögezte le a Szilvia, aki szeretne találkozni az ügyet végigkísérő rendőrökkel, hogy ezeket a megválaszolatlan kérdéseket tisztázzák, és esetleg tovább folytassák a nyomozást az ügyben - írja a kemma.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!