Krimi

2024.01.03. 12:18

Elképesztő, mennyi bírságot szabott ki tavaly a BRFK és a BKK

Tavaly csaknem 30 millió forintnyi bírságot szabtak ki buszsáv-, járat- és taxiellenőrzéskor a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) már negyedik éve zajló, közös ellenőrzési akciójában.

MW

Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

A BRFK szerdán a police.hu-n azt közölte, hogy a 2023-as közös buszsáv-, járat- és taxiellenőrzésekkor 69 személyt elfogtak, 36-ot előállítottak, 17-szer büntetőfeljelentést, 93-szor szabálysértési feljelentést tettek, 782 esetben helyszíni bírságot és 204-szer közigazgatási bírságot szabtak ki.

A tájékoztatás szerint a rendőröknek tavaly a buszsávban szabálytalankodók miatt 500 alkalommal kellett intézkedniük. A BKK és a BRFK tavaly 46-szor szervezett járatellenőrzést, ezalatt csaknem 1150 járművet, illetve 2900 embert ellenőriztek - ismertette a BRFK.

A rendőrség közölte azt is, hogy tavaly 25-ször szerveztek taxiszolgáltatás-ellenőrzést, és csaknem 2500 taxit, illetve 2600 embert ellenőriztek.

A BRFK és a BKK munkatársai mellett a kezdeményezésben részt vettek a Készenléti Rendőrség erői, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói, Budapest Főváros Kormányhivatala, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság munkatársai, a Budapesti Polgárőr Szövetség és tagszervezetei, valamint a taxiszolgáltatók ellenőrei is. A közös akciók 2024-ben folytatódnak - írta a BRFK.

Borítókép: illusztráció / Autóbusz és taxi halad át szabad jelzésnél a XVIII. kerület Puskás Ferenc utcai vasúti átjárón 2023 júniusában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában