Krimi

2024.05.31. 05:30

Megint bajba került egy kishajó, alig két héttel a verőcei hajóbaleset után

A verőcei hajóbaleset után ismét veszélybe került egy kishajó, az utasokat az utolsó percben mentették ki.

MW

Fotó: police.hu

Alig két héttel a verőcei hajóbaleset után, amelyben hét ember vesztette életét, ismét nem sokon múlt egy halálos vízi tragédia.

Ismét veszélybe került egy kishajó, ezúttal a Balatonon
Fotó: police.hu

A vízi rendőrök május 28-án késő este a Balatonlelle előtti vízterületre siettek, mert bejelentést kaptak, hogy a viharban egy csónak magatehetetlenül hánykolódik, miközben már délutántól másodfokú viharjelzés volt érvényben. 

A keresés sikerrel zárult, még épp időben megtalálták a lélekvesztőt, aminek a fedélzeten két teljesen kimerült és átfázott szlovák férfi tartózkodott – írja a kishajó balesetéről a police.hu.

Elmondták, hogy Révfülöpnél horgásztak, amikor a vihar elragadta őket, és egészen a déli partig sodródtak magatehetetlenül. A rendőrök kimentették őket, majd a kikötőbe vontatták a csónakot.

A nyári szezon még el sem kezdődött, ezzel együtt a vízi rendőrök idén már 24 esetben 41 embert mentettek ki a Balatonból.

Fontos tudni, hogy elsőfokú viharjelzés esetén a berendezés percenként 45-öt villan, ilyenkor úszni, illetve csónakkal és más vízi sporteszközzel csak a parttól számított 500 méteren belül szabad tartózkodni. Másodfokú viharjelzésnél percenként 90-szer villan fel, ilyenkor fürödni tilos, valamint szintén nem szabad csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni (a vitorlás hajók kivételével).

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy amennyiben a Balaton vízfelületén bajba kerülnek vagy bajba jutott embert vesznek észre, tegyenek bejelentést a 1817-es ingyenes segélyhívón!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában