hagyomány és megújulás

2017.11.28. 12:18

Konferencia kezdődött a múzeumok digitális megújulásáról

A múzeumi szakma hazai és nemzetközi képviselőinek részvételével kétnapos konferencia kezdődött a Magyar Nemzeti Múzeum Országos Muzeológiai Módszertani és Információs Központja (MNM OMMIK) rendezésében Muzeum@digit – Interaktivitás, innováció, környezettudatosság címmel a Magyar Nemzeti Múzeumban.

A Magyar Nemzeti Múzeum közleménye szerint az immáron ötödik alkalommal megrendezett szakmai konferencia középpontjában a digitális megújulás, az innováció, a trendek és tapasztalatok bemutatása áll, nagy hangsúlyt fektetve a nemrég elfogadott Közgyűjteményi Digitalizálási Stratégiára.

Emellett a kiállításokban alkalmazott digitális megoldások, a médiaoktatás, a kulturális statisztika, az audiovizuális archívumok és a digitális adatvagyon témaköre is terítékre kerül. A rendezvényen, november 28-án és 29-én az előadások mellett múzeumi projektek bemutatói is szerepelnek.

Az MTI-hez kedden eljuttatott közlemény szerint a MNM OMMIK ezentúl minden évben bemutatkozási lehetőséget szeretne biztosítani a múzeumokat és közgyűjteményeket tömörítő nemzetközi szakmai szervezet, az ICOM nemzetközi bizottságai számára, arra fókuszálva, hogy az új technológiák, digitális eszközök, alkalmazások hogyan épülnek be a szakmai munkába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában