megünnepelték az évfordulót

2017.12.22. 21:52

Ötéves a Dankó Rádió

A klasszikus magyar nótát, cigányzenét, operettet és népdalt sugárzó adót naponta országosan 500 ezren hallgatják.

A budapesti Várkert Bazárban tartott ünnepségen beszédében Vaszily Miklós, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója a közmédia rádiócsatornájának azt kívánta, ugyanezzel a sikerrel, népszerűséggel őrizze tovább a magyar nóta hagyományát.

Vaszily Miklós úgy értékelte: öt évvel ezelőtt az akkor megújuló közmédia komoly döntést hozott azzal, hogy az évtizedek óta létező rádiók mellé újabb rádiócsatornát indít.

Az MTVA vezérigazgatója szerint

a Dankó dalkincsét tekintve „tipikus hungarikum”, s kiemelte: a magyar nóta, az operett és népdal olyan dalkincs, amelyet a közmédiának törvényben foglalt kötelessége bemutatni.

Vaszily Miklós elmondta: a Dankót naponta országosan 500 ezren hallgatják, s a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) közelmúltban hozott döntéseinek értelmében további 7 frekvencián biztosítják, hogy az ország minden szegletében eljuthasson az emberekhez a magyar nóta.

A Várkert Bazárban az „Éneklő Magyarország – Öt éves a Dankó Rádió” című ünnepi rendezvényen mások mellett Oszvald Marika, Berkes János, Tarnai Kiss László, Oláh Kálmán a Barackvirág Táncegyüttes, a Czifra Táncegyüttes és a Tükrös zenekar is fellép.

A klasszikus magyar nótát, cigányzenét, operettet és népdalt sugárzó tematikus csatorna 2012. december 22-én reggel 6 órakor élő kívánságműsorral indult el, a műsorstruktúrát 80 százalékban a magyar és a cigány nóta, 20 százalékban pedig az operett és a népzene alkotja.

Borítókép: MTI / Mohai Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában