Műveket inspirálhat a sajtófotó

2018.03.06. 12:54

Képalá címmel hirdetnek irodalmi pályázatot

A képekben rejlő történeteket kutató irodalmi pályázatot a 36. Magyar Sajtófotó Kiállításhoz kapcsolódóan hirdeti meg a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ és a Margó Irodalmi Fesztivál.

„Hányféle történet rejlik egy-egy fotóban? Elmesélhetők életek egy-egy kép alapján? Mit sűrít magába egy sajtófotó? Hogyan tehet széles körben láthatóvá egy-egy szimbolikus történetet egy sajtófotó és/vagy egy irodalmi alkotás?”.

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ közleménye szerint egyebek mellett ezeket a kérdéseket járják körül az első alkalommal meghirdetett projekt keretében.

A szervezők 10 szerzőt kértek fel, hogy írjanak rövid prózát az exponáláskor lezárt történetekből. A felkért írók: Darvasi László, Grecsó Krisztián, Nagy Gabriella, Németh Gábor, Szabó T. Anna, Szécsi Noémi, Szöllősi Mátyás, Térey János, Tóth Krisztina és Totth Benedek.

A kiírók emellett nyílt pályázatot is hirdettek, amelyre a kiválasztott fotók inspirálta, 1500 karakteres kisprózai alkotásokat várnak a jelentkezőktől.

A beérkezett pályaműveket a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, a Margó Irodalmi Fesztivál és a Könyvesblog delegáltjaiból álló szakmai zsűri bírálja el.

A pályázaton kizárólag korábban meg nem jelent, eredeti műveket fogadnak el. A pályázók március 22-ig küldhetik be pályaműveiket. A felkért szerzők írásait, valamint a nyílt pályázat nyertesének szövegét április 5-én a díjátadón, a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ rendezvénytermében (volt Tivoli Színház) olvassák fel.

A meghívásos pályázaton részt vevő írók művei emellett olvashatóak lesznek a Könyvesblog és a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ weboldalán is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!