Opera

2018.06.28. 11:59

Tizenegy hazai színházban adják elő a Figaro házasságát

Mozart népszerű vígoperáját a Co-Opera projekt keretében állítják színpadra vidéki színházi társulatok összefogásával - mondta el Silló István karmester az M1 csatornán csütörtökön.

Budapest, 2018. június 26. Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház fõigazgatója, Gyüdi Sándor, a Szegedi Nemzeti Színház zenei igazgatója, Forgács Péter, a Gyõri Nemzeti Színház igazgatója, Szabó Máté, a darab rendezõje, Luca Ceretta, az olasz All’ Opera producere, Vasvári Csaba, a Szentendrei Kulturális Központ elõadómûvészeti ügyvezetõje és Vadász Dániel, a Co-Opera projekt igazgatója (b-j) a Co-Opera projekt második operabemutatójáról tartott sajtótájékoztatón a budapesti Rózsavölgyi Szalonban 2018. június 26-án. A projekt idén Mozart Figaro házassága címû vígoperáját mutatja be országszerte több helyszínen. MTI Fotó: Mónus Márton

A Szabó Máté rendezte darabot a Szegedi Nemzeti Színház, a Győri Nemzeti Színház, a debreceni Csokonai Nemzeti Színház, a Szentendrei Teátrum és az Operettissima Nonprofit Kft. együttműködésében viszik színre a Co-Opera projekt keretei között. Az előadást először július 27-én és 28-án Szentendrén, a Fő téren láthatja a közönség.

Silló István kiemelte: az együttműködés művészileg és anyagilag is tökéletesen működik, mivel a magas előadásszám vonzóvá teszi a lehetőset az első osztályú operaénekeseknek számára.

A Figaro házassága Almaviva gróf borpanziójában játszódik, a díszlet Khell Csörsz, a jelmez Benedek Mari munkája, a dramaturg Kenesey Judit. A gróf szerepében Haja Zsolt, Kovács István, Kendi Lajos és Szélpál Szilveszter, grófnéként Fodor Beatrix, Schnöller Szabina, Kolonits Klára, Somogyvári Zita, Rendes Ágnes és Rálik Szilvia látható. Suzanne alakjában Bordás Barbara, Rácz Rita, Keszei Bori és Horák Renáta áll színpadra, Figaro Cseh Antal, Pataki Bence, Kiss András és Donkó Imre lesz.

Az előadás létrehozásában együttműködő színházak megosztják a költségeket és az évadon belüli játszási periódusokat is. A díszleteket a győri műhely készítette, a jelmezeket a szegediek varrták. A budapesti próbák után a főpróbahéten a debreceni színház biztosítja a próbahelyiségeket.

Borítóképünkön Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója, Gyüdi Sándor, a Szegedi Nemzeti Színház zenei igazgatója, Forgács Péter, a Győri Nemzeti Színház igazgatója, Szabó Máté, a darab rendezője, Luca Ceretta, az olasz All' Opera producere, Vasvári Csaba, a Szentendrei Kulturális Központ előadóművészeti ügyvezetője és Vadász Dániel, a Co-Opera projekt igazgatója (b-j) a Co-Opera projekt második operabemutatójáról tartott sajtótájékoztatón 2018. június 26-án.

MTI Fotó: Mónus Márton

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!