premier jövőre

2018.08.02. 14:37

Újra forgat Szabó István

A Kossuth- és Oscar-díjas filmrendező új alkotását, a Zárójelentést szeptemberben kezdik el forgatni.

Miskolc, 2017. szeptember 8. Szabó István, Oscar-díjas magyar filmrendező a 14. Jameson Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál megnyitóján és díjátadóján 2017. szeptember 8-án. MTI Fotó: Vajda János

Szeptember elején kezdődik Szabó István Oscar- és Kossuth-díjas magyar filmrendező, a nemzet művésze új filmjének forgatása. A Zárójelentés című alkotást 561,8 millió forinttal támogatja a Magyar Nemzeti Filmalap.

A film története szerint a főhős orvosprofesszor, akit váratlanul nyugdíjaznak, lemegy körorvosnak a szülőfalujába, ahol megtalálja fiatalkori önmagát. Mindebben társa általános iskolai barátja, a falu plébánosa.

A Szabó István eredeti forgatókönyve alapján készülő Zárójelentés producere Sándor Pál és Tőzsér Attila. Szabó István és Sándor Pál is több mint hat évtizede alkot filmeket, azonban „párhuzamos” pályafutásuk most először fut össze, a Zárójelentés című filmen dolgoznak először együtt – hívja fel rá a figyelmet a Filmalap.

A film operatőre Szabó István állandó alkotótársa, Koltai Lajos lesz. Bemutatója 2019 második felében várható.

Borítókép: MTI Fotó/ Vajda János

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!