Gothár-botrány

2019.11.22. 17:00

Kálomista Gábor: a Színház- és Filmművészeti Egyetem‎ a betegség góca

A filmproducer teljes mértékben álszentnek tartja, hogy az egyetem maga folytathatja le a belső vizsgálatot, és nem a külső fenntartó hoz létre egy független bizottságot.

Gothár Péter szexuális zaklatási botránya kapcsán teljesen abszurd, hogy a Színház-és Filmművészeti Egyetemen egy belső kör vizsgálódik, és nem a fenntartó rendelt el egy azonnali vizsgálatot az ügyben – mondta Kálomista Gábor filmproducer a Hír TV Szabadfogás című műsorában.

Én biztosan másképp kommunikáltam volna egy hasonló ügyben – idézte az Origo Kálomista Gábort, aki Gothár Péter szexuális botrányáról a Hír TV Szabadfogás című műsorában beszélt. Azzal, hogy másfél napig lebegtették az elkövető személyét, azzal az egész színházi szakmára nagyon rossz fényt vetettek – tette hozzá. Ez túlmegy azon, hogy ez egy belső ügy, mert a szexuális zaklatás bűncselekmény – mondta a filmproducer.

Ennél sokkal fontosabb az a Színház- és Filmművészeti Egyetem maga, és az intézmény hogyan foglal majd állást. Teljes mértékben álszentnek tartom, hogy az egyetem maga folytathatja le a belső vizsgálatot, és nem a külső fenntartó hoz létre egy független bizottságot – érvelt Kálomista.

Maga az egyetem a betegség góca, mivel olyan emberek tanítanak ott, akikről évtizedek óta köztudott, hogy hasonló cselekedeteket követnek el – tette hozzá.

-Amíg a fenntartó nem rendel el egy teljes vizsgálatot azonnali hatállyal, addig nem várható a probléma megoldása, felháborító és undorító, ami zajlik a szakmában – mondta Kálomista. Mit tehet meg egy ilyen ember (Gothár Péter) az egyetemen, ha kész színésznőkkel is megteszi ezeket a dolgokat? – tette fel a kérdést Kálomista Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában