palotakoncertek

2020.01.27. 12:15

Virtuóz örömzenével kezdődik a Magyar Kamarazenekar hangversenysorozata

Az esteken az épületek miliőjéhez illő műsorral várják az érdeklődőket.

A Cimbalomvarázs című nyitóesten többek között Liszt Ferenc, Saint-Saens, Vivaldi, Brahms és Dinicu művei szólalnak meg Lisztes Jenő cimbalomművész közreműködésével. Lisztes Jenő fellépett már a világ legrangosabb koncerttermeiben, tizenkét évesen megnyerte a Rácz Aladár Cimbalomversenyt, részt vett több hollywoodi produkció létrejöttében, a legutóbbi Sherlock Holmes című mozifilmben is az ő cimbalomjátéka hallható – közölte az együttes.

A sorozat második estjén Nőnap a Palotában címmel Joseph Haydn d-moll vonósnégyese, Wolfgang Amadeus Mozart D-dúr divertimentója, Franz Schubert c-moll Quartettsatz, valamint a C-dúr vonósnégyes hangzik el március 7-én a Duna Palotában. A különleges műsor mellett nőnapi meglepetéssel is készül a Magyar Kamarazenekar Bánfalvi Vonósnégyese.

A sorozat a Magyar Kamarazenekar Bánfalvi Vonósnégyesével zárul március 29-én a Magyar Rádió Márványtermében, ahol Joseph Haydn g-moll Reiterquartett, W. A. Mozart G-dúr vonósnégyese és Alekszandr Borogyin D-dúr vonósnégyese szólal meg.

A Fővárosi Palotakoncertek hangversenysorozatot harmadik alkalommal rendezik meg Budapest patinás palotáiban. Az esteken az épületek miliőjéhez illő műsorral várják az érdeklődőket, akikkel megismertetik az épületek történetét, érdekességeit is.

A Magyar Kamarazenekart mind Magyarországon, mind nemzetközi téren elismerés övezi, a magyar és külföldi fesztiválok, koncerttermek rendszeres fellépője, világhírű magyar és külföldi szólistákkal dolgozik együtt.

Borítókép: Lisztes Jenő cimbalomművész / facebook

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!