Magyar Mozgókép Szemle

2020.02.26. 13:44

Szabó István nem veszi át az életműdíjat

Kitüntetését a közelmúltban többen kritizálták ügynökmúltja miatt.

Debrecen, 2020. február 14. Szabó István Oscar-díjas filmrendezõ legújabb, a Zárójelentés címû filmjének premier elõtti vetítése után tartott közönségtalálkozón a debreceni Apolló moziban 2020. február 14-én. MTI/Czeglédi Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Nem veszi át Szabó István, a nemzet művésze a Magyar Filmakadémia Egyesület életműdíját – derül ki az egyesület elnökségének szerdai közleményéből.

A Magyar Filmakadémia Egyesület tiszteletben tartja és tudomásul veszi Szabó István filmrendező döntését, hogy nem veszi át az életműdíjat – olvasható a közleményben.

Döntéséről Szabó István szóban tájékoztatta a Magyar Filmakadémia Egyesületet – közölték.

Szabó István kitüntetését a közelmúltban többen kritizálták az Oscar- és Kossuth-díjas rendező ügynökmúltja miatt.

A Magyar Filmakadémia január végén hozta nyilvánosságra, hogy Béres Ilona, Cserhalmi György, Eperjes Károly, Pécsi Ildikó színészek és Szabó István rendező pályáját életműdíjjal jutalmazza; az ünnepélyes díjátadó a Magyar Filmdíj 2020 – Magyar Mozgókép Szemlén pénteken lesz a Pesti Vigadóban.

Borítókép: Szabó István Oscar-díjas filmrendező legújabb, a Zárójelentés című filmjének premier előtti vetítése után tartott közönségtalálkozón a debreceni Apolló moziban 2020. február 14-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában