Tavaszi szél

2020.07.21. 10:03

Keresztes Magor ütőszólamvezető kapta az Arany Karantén díjat

Az Óbudai Danubia Zenekar Facebook-oldalán közzétett, a zenekar művészei által otthon, saját ötlet alapján készített másfél-kétperces videókra a közönség szavazhatott.

Keresztes Magor ütőszólamvezető kapta az Óbudai Danubia Zenekar Arany Karantén Díját a közönség szavazatai alapján – közölte a zenekar kedden az MTI-vel.

A zenekar minden évad végén átadja a Példakép-díjat egy muzsikusának, akit a többiek választanak ki az elismerésre, ám az idei speciális évadban ehelyett az Arany Karantén Díj tulajdonosát keresték. A zenekar Facebook-oldalán közzétett, a zenekar művészei által otthon, saját ötlet alapján készített másfél-kétperces videókra a közönség szavazhatott. A 24 óra alatt legtöbb voksot kapott videó került ki nyertesként, így a díjazott a zenekar ütőszólamvezetője, Keresztes Magor lett, aki családja körében forgatta a felvételt.

Az Óbudai Danubia Zenekar március 13-án adta utolsó koncertjét a Zeneakadémián Perényi Miklós csellóművész közreműködésével, már közönség nélkül, üres nézőtér előtt. Az azóta eltelt több mint két hónapban a zenekar amellett, hogy régebbi koncertfelvételeit szombat esténként koncertszerűen tette elérhetővé, számtalan online, otthonról készült videóval kedveskedett a közönségnek.

Több mint másfélmillióan látták a Tavaszi szél népdalból készült videót, ahol a zenekar muzsikusai otthonról kapcsolódtak be a közös muzsikálásba, de népszerűek voltak az ugyanígy készült híres popslágerekre készített átirataik is. Mosolyra fakasztották az egészségügyben dolgozókat, online énekórákkal segítették a pedagógusokat, altatódalokkal látták el a kisgyermekes szülőket – olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában