Színház- és Filmművészeti Egyetem

2020.08.31. 20:53

Vidnyánszky Attila: nem örülök, hogy lemondott a vezetőség

Most az a fontos, hogy mindenképpen biztosítsák az egyetem működését.

Budapest, 2020. február 27. Vidnyánszky Attila, a teátrum vezérigazgatója beszédet mond a Nemzeti Színház Trianon 100 rendezvénysorozata részeként a Tizenhárom almafa címû Wass Albert-bemutatóhoz kapcsolódó õshonos oltott almafa elültetési ünnepségén a színház mellett 2020. február 27-én. MTI/Illyés Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Sajnálatosnak tartom és nem örülök annak, hogy lemondott az egyetem vezetősége. Bennem különösképpen megvolt a szándék arra, hogy próbáljunk meg együtt gondolkodni, együtt dolgozni, hogy közösen egy másik fokozatba, egy másik szintre emeljük az egyetemet. Sok-sok tervünk volt, a tarsolyunkban a pozitív változás tervével érkeztünk, de már az első pillanattól kezdve éreztük, hogy valós párbeszédre nincsen igazi szándék.

Múlt hét csütörtökön az egyetem képviselői nem jöttek el a minisztériumba, a diákok képviselői meg sem indokolták távolmaradásukat, az egyetem rektora egyéb elfoglaltságára hivatkozott.

Jeleztük, hogy kedd délután szeretnénk találkozni velük, de ők attól tették függővé a találkozót, hogy elfogadjuk-e az ő szmsz-üket, vagy a sajátunkat akarjuk működtetni. Jeleztük, hogy az ő szmsz-ük maradásával bebetonoznák a jelenlegi helyzetet – így semmi sem változtna –, ezért a miénk szerint fogjuk működtetni az intézményt, erre érkezett válaszként a lemondásuk – mondta Vidnyánszky Attila a Magyar Nemzet kérdésére.

A Színház- és Filmművészeti Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumának elnöke szerint

most az a fontos, hogy mindenképpen biztosítsák az egyetem működését.

Ez a legfőbb érdek, ezen dolgozunk. Azok akik lemondtak, tanárként maradnak, viszik az osztályaikat – ezt jól teszik, maradjanak és vigyék is az osztályaikat – nem szándékozunk ebben megakadályozni őket.

Eddig is kapacitásbővítésről beszéltünk, nemzetközi dimenzióba szerettük volna helyezni az egyetemet, új campust szeretnénk tervezni, hogy méltó körülmények között működjön az intézmény.

Én remélem, hogy lecsillapodnak a kedélyek és nagyon hamar érezhetővé tudjuk tenni a pozitív változási folyamatokat – hangsúlyozta Vidnyánszky Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában