Kulturális örökség napjai

2020.09.13. 17:26

Színes művészeti programokat szervez a MANK

Szeptember 19-én és 20-án többek között workshop, művészeti séta, szobrászati tárlat és kortárs tánc előadás várja a látogatókat a helyszíneken.

Színes művészeti programokat szervez a MANK a Kulturális örökség napjain: szeptember 19-én és 20-án többek között workshop, művészeti séta, szobrászati tárlat és kortárs tánc előadás várja a látogatókat a Szentendrei Régi Művésztelepen, a MANK Galériában és az ÚjMűhely Galériában – tudatta a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.

Az összegzés kiemeli, hogy szombaton szitanyomás workshop várja a résztvevőket az ÚjMűhely Galériában, a résztvevők saját vászontáskát készíthetnek Deim Pál, Korniss Dezső vagy Bartl József motívumaival. A foglalkozást Pintér Pálma, a Verkstaden alapítója vezeti. Szintén szombaton művészeti séta lesz Szentendrén, amelynek első állomásaként a Fő terén található műemléki ÚjMűhely Galériát tekinthetik meg az érdeklődők, majd a művészek által megfestett kultikus szentendrei tájakat, helyszíneket járják végig. A program a Szentendrei Régi Művésztelepen ér véget, ahol a látogatók kötetlenül kérdezhetik a művészeket. A sétát Krizbai Éva múzeumpedagógus vezeti.

Tárlatvezetést tart Erős Apolka szobrászművész és Chován Dóra food deisgner a MANK Galériában. Az esemény a létünket érintő kérdésekről, bizonytalanságról, útkeresésről, harcokról és végső megbékélésről szól.

Vasárnap művészeti kalandozás lesz a MANK Galériában. A résztvevők Magyarország tájain, nagy vizei mentén, képzeletben ellátoghatnak a Balaton partjára, Szentendrére vagy Hódmezővásárhelyre, ahol közösen alkothatnak a Kalandozás – Pemzlivel című foglalkoztató füzet segítségével. A hazánkon képeken és rímeken át vezető foglalkozást Sipos Tünde művészettörténész tartja – olvasható a közleményben.

Tárlatvezetést tart Verebics Ágnes és Verebics Katalin a Permanens konfliktus című kiállításon, majd Szabad – kortárs címmel táncművészeti performance látható Mangi Kornélia előadásában a ÚjMűhely Galéria. A produkció a Nemzeti Táncszínház – Köszönjünk Magyarország! című programjának támogatásából valósul meg. Az előadás a MANK Eleven alkotások című táncművészeti és mozdulatszínházi programsorozatának része.

Az állandó programok részeként többek között bemutatkoznak a magyarországi alkotóházak és a művésztelepek, válogatást tesznek közzé a Kép/Test/Lét összművészeti programsorozat kiállításainak anyagaiból és látható lesz Verebics Ágnes és Verebics Katalin kiállítása az ÚjMűhely Galériában – áll az összegzésben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában