zenei lenyomat

2020.10.19. 17:08

Különleges alkalomból hallható Lajtha László VII. szimfóniája a Zeneakadémián

1956 egyik jelentős művészi emlékét a Danubia Zenekar Budapesten és Veszprémben is eljátsza a zeneművet.

Az 1956-os forradalom egyik zenei lenyomatát, Lajtha László VII. szimfóniáját adja elő az Óbudai Danubia Zenekar Hámori Máté vezényletével október 26-án a Zeneakadémián, ahol elhangzik Csajkovszkij V. szimfóniája is.

Még mindig felfedezésre vár az 1956-os forradalom legnagyszerűbb zenei lenyomata, Lajtha László VII. szimfóniája, amely ritkán hangzik el élőben – közölte a Óbudai Danubia Zenekar hétfőn az MTI-vel.

Ezt az adósságot szeretné törleszteni a zenekar október 26-án Budapesten, majd két nappal később Veszprémben is, ahol eljátsszák Lajtha művét, amely jelentős művészi emléke 1956-nak.

A Zeneakadémián, a koncert előtt beavató előadást tart Eckhardt Gábor, zongoraművész, zenepedagógus.

Mindkét helyszínen a zenekar tolmácsolásában Csajkovszkij V. szimfóniája is felcsendül.

Mint írják, folytatódik a Danubia Az út a zenéhez sorozata, amelyben kiemelt szerepet kap a kortárs zene. November 20-án három fiatal magyar szerző – Balogh Máté, Horváth Balázs, Tornyai Péter – és Bach enigmatikus Die Kunst der fuge című sorozatának találkozásából születő új mű bemutatóját hallhatja a közönség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!