online

2020.12.12. 16:56

Ünnepi repertoár a Bábfilmszínház műsorán

A kisiskolásokat és családjukat megszólító Kisrigókat december 30-án 18 órától láthatják először a nézők.

Budapest, 2019. október 8. Érdeklõdõk a Pesti mesék címû kiállítás és a X. BÁBU Fesztivál megnyitóján a Budapest Bábszínházban 2019. október 8-án. Az intézmény a tíznapos rendezvénnyel fennállásának 70. évfordulóját ünnepli. MTI/Mónus Márton

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

Előadássorozattal és streampremierrel ünnepel a Budapest Bábszínház december 19. és január 2. között. A Kisrigók című új produkció december 30-án látható először – olvasható a színház közleményében.

A kisiskolásokat és családjukat megszólító Kisrigókat december 30-án 18 órától láthatják először a nézők. Ez a különleges előadás Paulon Viktória személyes indíttatású története, örökbefogadott gyermekei fantáziadús, mesés elemekkel átszőtt magánmitológiája, amelyet Gimesi Dóra adaptált színpadra.

A közleményben Hoffer Károly rendezőt idézik, aki elmondta, hogy a történetet a gyermekekre vágyakozó anya és apa meséli élőszereplőként és bunraku bábokkal elevenedik meg a színpadon. Koncepciója szerint a bábok szintjén a gyerekek ugyan csak a történet végén, megannyi izgalmas kalandot követően találkoznak, ám „láthatatlan” szinten összefonódik az életük már jóval hamarabb.

A filmes zenével kísért kalandok sok humorral és játékkal a nagycsoportos óvodásoktól kezdve minden korosztályhoz szólnak elfogadásról, összetartozásról, a család fontosságáról – idézik a rendezőt.

A streampremier után a Kisrigók január 2-án 15 órától újra látható.

Az ünnepi streamműsor már a mostani hétvégén elkezdődik Jules Verne történetével, a 80 nap alatt a Föld körül című előadással, amelyet Kuthy Ágnes rendezett tavaly a Budapest Bábszínházban. December 29-én megismétli a színház a produkciót.

December 19-én, 20-án és 28-án Václav Ctvrtek Rumcájsz című meséje, az idei évad első bemutatója látható Schneider Jankó rendezésében. A népszerű cseh mesekönyv- és rajzfilmsorozat bábszínpadi adaptációjában az igazságos banditával és kedvesével, Mankával ismerkedhetnek meg az óvodások és kisiskolások.

December 25-én és január 3-án a Holle anyót Kuthy Ágnes rendezésében láthatják a Bábfilmszínház nézői. Az előadás különlegessége, hogy a ritkábban használt marionett és pálcás bábtechnikát is alkalmazza.

December 26-án és 27-én Hoffer Károly rendezésében a Gengszter nagyi című darab lesz műsoron. A történet főhősei egy unalmasnak látszó nagymama és 11 éves unokája. David Walliams kortárs angol író kiskamaszoknak szóló regényeiben olyan társadalmi-emberi kérdéseket, problémákat jár körül, mint a kitaszítottság, a kívülállás, a különbözőség elfogadása vagy elutasítása.

December 31-én a Boribon és Annipanni szerepel a Bábfilmszínház műsorán. Az előadás, amely Marék Veronika kötetei alapján készült, Ellinger Edina rendezésében látható.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!