Magyar szemmel

2021.04.29. 07:23

Fotópályázat indult a minket körülvevő csodák megismeréséért

Magyar szemmel címmel fotópályázatot hirdet a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, amely a Kárpát-medencében, az anyaországban és a diaszpórában élő magyarok jelentkezését várja – jelentette be közösségi oldalán közzétett videójában a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.

Potápi Árpád János kiemelte: az a céljuk, hogy az elmúlt időszak számos nehézsége és kihívása után a pozitív dolgokra koncentráljanak és bemutassák „a minket körülvevő csodákat”.

A nemzeti újrakezdés éve keretében meghirdetett fotópályázat két témára épül: a csodás helyek bemutatása mellett a pályázók feladata, hogy fotókon jelenítsék meg, mit jelent számukra az újrakezdés – ismertette.

Az államtitkár célként fogalmazta meg, hogy új formában kapcsolják össze a világ különböző pontjain élő magyarokat, erősítsék a köztük lévő kapcsolatot és vizuális formában mutassák be együtt a magyarok helyzetét, hangulatát és érzéseit.

A pályázatra április 28-ától május 23-án éjfélig lehet jelentkezni a www.kulhonimagyarok.hu oldalon található felhívás szerint.

A jelentkezők három kategóriában pályázhatnak: fényképezőgéppel készült kép kategória (két téma), mobiltelefonnal készült kép kategória (két téma) és ifjúsági kategória (két téma). A témák között szerepel az újrakezdés, valamint a csodás helyek bemutatása, az ifjúsági kategóriában pedig „tanulni kell, szeretni kell” címmel olyan fotókkal is lehet jelentkezni, amelyen a pályázók bemutatják otthoni tanulós környezetüket vagy az online oktatással kapcsolatos nehézségeiket, élményeiket.

Minden kategória összes témájában az első helyezett 300 ezer forint, a második 200 ezer forint, a harmadik pedig 100 ezer forint nyereményben részesül, továbbá közönségdíj is lesz, amelynek helyezettjei ugyanilyen díjazásban részesülnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!