Felnövéstörténet

2021.11.28. 12:25

Lezárult a forgatás, nyáron kerül mozikba az Együtt kezdtük című film

Kerékgyártó Yvonne, a FOMO forgatókönyvírója 2. nagyjátékfilmjében 9 fiatal találkozik újra, 10 évvel az érettségi után.

Jövő nyáron kerülhet a mozikba Kerékgyártó Yvonne Együtt kezdtük című második nagyjátékfilmje, amely egy szórakoztató és elgondolkodtató felnövéstörténet lesz.

Kerékgyártó Yvonne, a FOMO forgatókönyvírója 2. nagyjátékfilmjében 9 fiatal találkozik újra, 10 évvel az érettségi után. Marci és a 12.c osztály többi tagja, Franciska, Juli, Renátó, Ádi, Gigi, Nóri, Benett, Geri 2011-ben ballagtak el a gimnáziumból. A 10 éves érettségi találkozón mérlegre teszik a kamaszkorukban hozott döntéseiket. Van olyan szereplő, akinek az életét változtatja meg a találkozás. Az Együtt kezdtük egy felnövéstörténet, amely megmutatja a közösség megtartó erejét.

Ez egy generációs film, bulival, zenével, kérdéssel és érzéssel.

A filmben 9 főiskolás színésznövendék mutatkozik be olyan ismert színészek mellett, mint Mucsi Zoltán, Pálmai Anna, Kerekes Éva, Jordán Tamás, Szabó Simon, Zsurzs Kati és Szacsvay László. A film 2021-ben és 2011-ben játszódik, ezért a színészek saját karakterük 10 évvel fiatalabb énjét is megformálták.

Nagy örömömre maximálisan kihasználták ezt a játéklehetőséget, az átalakulásukat profi szakembergárda segítette – mondta el Kerékgyártó Yvonne.

A film forgatókönyvét Szentgyörgyi Bálint, Boros O. István és Maruszki Balázs írta, producerei Romwalter Judit és Pék Csaba. Az operatőr Babos Tamás, a vágó Duszka Péter, a látványtervező Valcz Gábor.

Az Együtt kezdtük forgatása 35 napig zajlott Budapesten, a Balatonnál és Londonban. A Nemzeti Filmintézet támogatásával készülő film a tervek szerint jövő nyáron kerül a magyar mozikba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában