Alma, fája

2022.04.23. 07:20

Művészetek találkozásával köszönti az édesanyákat a Várkert Bazár

Május elsején Lovász Irén és Deva közös koncertje mellett WAMP designvásár is lesz.

Alma, fája címmel Lovász Irén és Deva közös koncertjét hallhatják az érdeklődők a Várkert Bazárban május 1-jén, az anyák napja alkalmából, valamint első alkalommal rendezik meg a helyszínen a WAMP designvásárt – közölte a Várkert Bazárt.

Lovász Irén, Kossuth-díjas művész és a népszerű énekesnő, Deva különleges ünnepi műsorának alapmotívuma a népdalokban megjelenő édesanya. Két generáció tagjaként idézik meg a folytonosságot, anya és lánya kapcsolatát, a női teremtőerőt. Lovász Irén korábbi, Női Hang című albumára építkezve most a neves alkotótársakkal kiegészülve elevenedik meg az archaikus énekek és magyar népdalok ünnepi hangzása.

Mint írják, Lovász Irén népdalénekes és néprajztudós Női Hang című albuma a népi kultúrában megénekelt női sorsokról, érzésekről szól. Az énekesnő művészi és tudományos érdeklődéssel kutatja a hagyományt, a nők szerepét a nagy életfordulók helyzeteiben.

Takács Dorina, azaz Deva Csillag című első nagylemeze idén jelent meg. A 21 éves előadó dalait maga szerzi, valamint a lemezborítóit is ő készíti. Nemrég a Petőfi Rádió legjobb női előadó díját nyerte el, és Music Moves Europe díjban részesült, amely az Európai Unió neves kortárs könnyűzenei kitüntetése. Egykori példaképével együtt énekelhet az Alma, fája címet viselő koncerten.

Az összegzés emlékeztet, hogy a koncert mellett a Várkert Bazár idén anyák napján elsőként rendezi meg falai között a WAMP designvásárt. A mai magyar divat és design törekvéseit támogató művészeti vásár célja 2006- os alapításától kezdve, hogy a közízlés formálójaként támogassa a magyar termékek megjelenését és imidzsét, a kimagasló, minőségi designt kézzelfoghatóvá, mindenki számára elérhetővé tegye.

Idén tavasszal és nyáron a designvásár az anyák napi rendezvény mellett további két alkalommal színesíti majd a Várkert Bazár programjait – áll a közleményben.

Borítóképünkön Deva és Lovász Irén. Forrás: Várkert Bazár

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!