Elismerés

2022.06.22. 15:50

Újabb díjakat nyert a Dubaji Világkiállításon a magyar pavilon

A magyar pavilon ezüstérmet nyert el a 192 országot felvonultató rendezvényen a Világkiállítások Nemzetközi Szövetségétől.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) szerdán közölte, hogy 

az idei expón a legjobban bemutatott tematika kategóriában a magyar pavilon ezüstérmet nyert el a 192 országot felvonultató rendezvényen a Világkiállítások Nemzetközi Szövetségétől.

Hozzátették: az Egyesült Arab Emirátusokban kiosztott Middle East Event Awards 2022 a közel-keleti régióban a rendezvény-iparág kiemelkedő eseményeit megtervező és kivitelező kreatív szakmai csapatokat díjazza. A rangos díj két kategóriájában is elismerést kapott a magyar pavilon hazánk páratlan vízkincseit, azok kialakulását és felhasználását bemutató kiállítása. A Kraftwerk Design & Production LLC által kivitelezett és a DesignLand Creative Community által megtervezett kiállítást a legjobb rendezvényhelyszín design és dekoráció, valamint a legjobb videós megoldás kategóriában is a legjobb 5 közé választotta a zsűri.

A magyar pavilonban megrendezett Judit Polgár vs The World online sakkverseny nemcsak világrekord eredményekkel zárult, hanem díjat nyert az ország egyik legrégebbi és legrangosabb kreatív reklámversenyén. 

Az Universum 8 és Polgár Judit csapata közreműködésével megvalósult egyedülálló online sakk rendezvény a Hipnózis díj Esemény kategóriájában nyerte el a megosztott első helyet 

– közölte az MTÜ.

A magyar részvételhez kapcsolódóan számos kiemelkedő eredmény is született az esemény 6 hónapja során: 1 088 132 látogatót fogadtak az expó alatt, akik 194 különböző országból érkeztek. 

A látogatói visszajelzések alapján a vendégek 90 százaléka szívesen meglátogatná Magyarországot a pavilonban látottak alapján. 

Az expó 26 hete alatt 42 kulturális eseményt szervezett az Expo 2020 Magyarország közel 700 fellépő közreműködésével. A GastroRoots névre keresztelt étteremben a legnépszerűbb étel a gulyásleves volt, amiből több mint 1500 litert fogyasztottak el a vendégek. A decembertől árult kürtöskalácsból pedig 16 849 darab kelt el – összegezte az MTÜ.
 

Borítókép forrása: Hungary at Expo/Facebook

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!