Exkluzív előadók

2022.08.15. 18:05

Jövőre egyhetes fesztivált rendeznek Zalacsányban

Az esemény programját szeptember végén ismertetik a szervezők.

Al Di Meola amerikai gitárművész koncertje az I. Örvényeshegyi Piknik háromnapos rendezvény első napján Zalacsányon 2018. május 25-én. Jobbra Fausto Beccalossi harmonikás.

Fotó: MTI/Varga György

A néhány éve kialakított örvényeshegyi koncerthelyszínen jövőre már kéthétvégés Örvényesvölgy Fesztivált rendeznek Zalacsányban, ahol az eddigieknél is több, Magyarországon máshol nem szereplő sztárt látnak vendégül – tájékoztatta a szervező hétfőn az MTI-t.

Badacsonyi Tamás, a helyszínül szolgáló Pálos Resort tulajdonosa közölte: az elmúlt hétvégén a londoni Kevin Davy White – az Egyesült Királyságban idén az év énekese és dalszövegírója – itt adott először koncertet Magyarországon. A szaksajtóban Jimmy Hendrixhez hasonlított énekes soul, blues és populárisabb zenei világú dalaival a néhány éve ugyancsak ebben a völgyben fellépő Al Di Meolához hasonló hangulatú akusztikus koncertet adott mintegy félezres közönség előtt. Ez az esemény egyben az új fesztivál bejelentésére is szolgált.

Jövőre június 9. és 17. között rendezik meg az Örvényesvölgy Fesztivált, a 2023-as Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa Program részeként. Zalacsányba „három kontinensről öt nemzetközi fellépő érkezik, a dzsessz, az elektro-swing és a popzene legnagyobbjai”, olyan exkluzív előadók, akik nem szerepelnek más magyarországi fesztiválon – jelezte Badacsonyi Tamás.

A bővülő rendezvény helyszínén megmarad az intim, meghitt atmoszféra, amelyet a lenyűgöző környezet, valamint a limitált nézőszám is biztosít. Az eddigi két színpad mellé ugyanakkor egy harmadikat is építenek.

A szervező közölte: a 2023-ban induló fesztivál programját szeptember végén ismertetik.

Borítókép: Al Di Meola amerikai gitárművész koncertje az I. Örvényeshegyi Piknik háromnapos rendezvény első napján Zalacsányon 2018. május 25-én. Jobbra Fausto Beccalossi harmonikás. Fotó: MTI/Varga György

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!