Szabadság és valóság

2022.08.29. 13:00

Új utazótárlatot kínál kulturális centrumoknak és oktatási intézményeknek a Kertész Imre Intézet

Ingyenesen letölthető és utaztatható formában is elérhető a Kertész Imre Intézet legújabb időszaki kiállítása, amely Nobel-díjas írónk életútját mutatja be főbb műveinek máig érvényes üzenetein keresztül.

Érdeklődő Kertész Imre Nobel-díjas író tanulóéveit bemutató, a Kertész Imre Intézet utazó tárlatán

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

Új, ingyenes utazótárlatot kínál kiállítóhelyeknek, kulturális centrumoknak és oktatási intézményeknek a Kertész Imre Intézet.

A tizennégy roll-up-ból álló kiállítási anyag és nyomtatható tablók a Kertész Imre Intézet honlapján, az aktuális kiállítások menüpont alatt találhatók.   

A tárlat anyagát a www.kerteszintezet.hu weboldalon történő regisztrációt követően ingyenesen igényelhetik könyvtárak, művelődési házak, kulturális centrumok, irodalomkedvelő közösségi terek, kiállítóhelyek vagy akár oktatási intézmények is - közölte az intézmény.     

A Kertész Imre munkái mellett Arthur Koestler, Giorgio Pressburger, Petri György és Pilinszky János hagyatékrészeit, valamint Sziveri János teljes hagyatékát is kezelő Intézet a Múzeumok éjszakáján nyitotta meg kültéri kiállítását a Benczúr utca 46. szám előtt. A Szabadságról című Kertész Imre-tablókiállítás a kéziratok és fényképek mellett Nobel-díjas írónk szépprózai műveiből, naplófeljegyzéseiből és nyilatkozataiból válogat.   

A hét, egyenként kétoldalas tablóból álló tárlat olyan főbb témakörök köré rendeződik, mint a szabadság és valóság; a túlélés és önmegértés; az egyén, a sors és a történelem viszonya; a tudás és a felelősség; a remény és a szeretet.

A kiállítás megidézi az auschwitzi túlélő tapasztalatait csakúgy, mint az Európa nyomasztó örökségét kíméletlenül elemző és a hazánk, kultúránk jövőjéért aggódó magyar író gondolatait is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!