Szabadtéri kiállítás

2022.09.23. 10:00

Óriás próbababák költöztek a Nemzeti Múzeum kertjébe

Tizenegy kortárs textilművész öltöztette fel azokat a több mint három méter magas próbababákat, amelyek október 6-ig láthatók a Nemzeti Múzeum kertjében.

A babák ruhái az újrahasznosítás jegyében készültek

Forrás: Facebook/Magyar Nemzeti Múzeum

Fotó: Schumy Csaba

A Hagyományunk ruhaszobrai című kiállítás az újrahasznosításra igyekszik felhívni a figyelmet a művészet eszközeivel. Ezért a Csegöldi Erika, Bányász Judit, Bodnár Enikő, Nyíri Katalin, Marosi Kriszta, Szűcs Blanka, Farkas Imola, Nádasdi Kati, Latin Anna, Földi Kinga és Molnár Mária Virág által megálmodott öltözékek cirkuszi ponyvából, színes szúnyoghálókból, takarófóliából vagy épp szigetelő szalagból készültek – áll a múzeum MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

A 25 ruhaszobrot felvonultató, Hagyományunk ruhaszobrai című szabadtéri kiállítás a magyar hagyományokra épül, így a ruhákon a tulipán, a madár, a rózsa és a szegfű mellett megjelennek székely, kalotaszegi és matyó motívumok, de felfedezhető a keresztszemes hímzés, a szőttes, sőt még néhány mézeskalács figura is.

A bemutató a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége szervezésében október 6-ig látható a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!