Összefogás

2024.04.21. 09:00

A kárpátaljai magyarság megsegítésére rendeznek estet a Fonóban (videó)

Művészek, zenészek, táncosok összefogásával a háborús helyzetben lévő kárpátaljai magyarság megsegítésére rendeznek estet Együtt egymásért! címmel április 27-én a Fonóban.

MW

A kárpátaljai magyarság megsegítésére rendeznek estet a Fonóban

Forrás: MTI

Fotó: Biró István

A Fonó Budai Zeneház MTI-hez elküldött tájékoztatójában a szervezők kiemelik, hogy a magyar összetartás nem csak a határvonalig tart és a kultúra nehéz helyzetben is segítséget tud nyújtani embertársaink számára.

Az esten bemutatjuk Kárpátalja népművészetének sokszínűségét külhoni és itthon élő művészbarátainkkal együtt, amellyel célunk a háborús helyzetben lévő, kárpátaljai magyarság megsegítése

– hangsúlyozták a szervezők.

A rendezvény kiemelt vendégei lesznek Pál Lajos kárpátaljai népzenész, a Kárpátalja Táncegyüttes, a Kokas Banda, a Csipkés Zenekar, a Sodró Együttes, a Prima Volta Zenekar, a Cifra Zenekar, valamint a Paládi Fiúk. Az est házigazdái Pál István „Szalonna”, Módos Máté táncos, Váradi Levente fotográfus, Mir Dávid Hessami néptáncos lesznek. Váradi Levente képeiből összeállított kiállítás is várja majd a közönséget.  

A rendezvényre a teljes árú mellett támogatói jegyek is válthatók. Az est további támogatói között van Szalonna és Bandája, Magyar Állami Népi Együttes tánckara és a Forrás Néptáncegyüttes – áll a közleményben.

Az alábbi videóban a Kárpátalja Táncegyüttes előadása látható:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában