kommentátorállás

2018.06.12. 09:26

Nagy visszatérője lesz a vb-nek Hajdú B. István

Tizenkét év elteltével és pályafutása során másodszor közvetíthet labdarúgó-világbajnokságról Hajdú B. István, az M4 Sport kommentátora, aki elmondta: a lelkesedése, érdeklődése nem változott.

Budapest, 2018. június 12. Hajdú B. István, az M4 Sport tévécsatorna oroszországi labdarúgó-világbajnokságról tudósító kommentátora 2018. május 18-án. MTI Fotó: Kovács Tamás

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Kovács Tamás

„Az alapvető kommentátori feladat is változatlan, még mindig a játék követése a legfontosabb. Tudatosabban használom a hangomat.

Ismerem, hogy mit tudok csenddel, vagy kiáltással ellensúlyozni.

Jobban figyelek a feltöltődésre, a megfelelő kikapcsolódásra, legyen az alvás, vagy épp városnézés.” – fogalmazott, hangsúlyozva, hogy szerinte a kommentátorok között ma már

nem a felkészülés jelenti a legnagyobb különbséget, hanem a reakciók gyorsasága, az eseményekre való reagálás.

A 12 évvel ezelőtti, németországi tornáról a Zidane-Materazzi „affért” említette, mint emblematikus jelenetet, de a brazil Ronaldo Ghána ellen szerzett gólját és a német-olasz elődöntőt is kiemelte.

A kérdésre, hogy kivel készítene a legszívesebben villáminterjút Oroszországban, az izlandi válogatott csapatkapitányát, Aron Gunnarssont jelölte meg.

„Kíváncsi lennék, milyen érzés egy 330 ezer fős országot először kivezetni a labdarúgó-világbajnokságra, majd az argentinok ellen kezdeni a tornát.” – mondta.

Hajdú B. István elárulta, igyekszik majd nem idegeskedni a várható utazási nehézségeken, a közlekedési dugókon, a rendezetlen menetrendeken, s azon lesz, hogy ne legyen fáradt és dekoncentrált. Ezzel együtt azokat az eseményeket is követni szeretné, amelyeket nem ő közvetít.

Mint mondta, a legfontosabb feladatának azt tartja, hogy

átadja a nézőknek a helyszíni hangulatot és a rajongók érzelmeit.

A labdarúgó-világbajnokságot csütörtöktől július 15-ig élőben közvetíti az M4 Sport.

Borítókép: Hajdú B. István, az M4 Sport tévécsatorna oroszországi labdarúgó-világbajnokságról tudósító kommentátora 2018. május 18-án.

MTI Fotó / Kovács Tamás

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában