búcsú

2018.09.03. 12:44

Kemény Dénes szilveszterig pihenőt tart

Október elsejétől már nem ő a Magyar Vízilabda Szövetség első embere.

Budapest, 2017. augusztus 13. A Millennium vezetõedzõje, Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, korábbi szövetségi kapitány (b) és Kósz Zoltán másodedzõ a masters korosztályú vizes világbajnokság férfi vízilabdatornáján a 40+-os korcsoport döntõjében játszott Millennium - Szentpétervár mérkõzésén a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2017. augusztus 13-án. MTI Fotó: Czagány Balázs

Fotó: Czagány Balázs

Hat év elnökség után búcsúzik a vízilabda-szövetség éléről a 63 éves Kemény Dénes, aki szerint Vári Attila alkalmas utóda lehet – írja a Borsonline.

Szeptember 30-án rendezik a vízilabdázók elnökválasztó közgyűlését, így október elsejétől már nem ön a sportág első embere. Hogyan vonna mérleget?

Számos olyan változást vittem véghez, ami előnyös a magyar vízilabdázás szemszögéből, ám válogatott szinten lehettünk volna eredményesebbek. Igaz ez a legutóbbi barcelonai világbajnokságra, amelyen nyolcadik lett férfi válogatottunk.

Tudható már, ki pályázik a helyébe lépni?

Vári Attiláról tudok, őt alkalmas vezetőnek tartom. Viszont nem én döntök, hanem a klubok képvi­selői.

2012 decemberében Gergely István volt a kihívója. Ezúttal is próbálkozik?

Alig hiszem, ugyanis a Bp. Honvéd elnökeként fajsúlyos feladatot kell ellátnia.

Leköszönésével több ideje marad csinos feleségére is Fotó: Borsonline/ Zsolnai Péter

Mielőtt eldöntötte, hogy leköszön, konzultált Kemény Ferenccel, az édesapjával?

Bár a múltban minden fontos dolgot megbeszéltem vele, ezúttal ez elmaradt, így a sajtóból értesült a döntésemről.

Három olimpiát nyert kapitányként, mit gondol, megismételhető ez a bravúr?

Mivel Cristiano Ronaldo is sorra döntögeti Puskás Ferenc rekordjait, a válaszom: igen! Szeretném megélni az újabb magyar triplázást…

Nagyobbik fia, a BVSC-nél edzőként dolgozó Kristóf lehet valamikor magyar szövetségi kapitány?

Rajta múlik. Mindenesetre az elhivatottsága páratlan, olykor túlzásba is viszi a munkát. Nemrég vírus tizedelte a csapatát, és azt kérdezte: mit tegyen? Nyugalom, mondtam neki, a bajnoki döntőt 2019 májusában játsszák, addig sok mindenre van ideje...

Önnek pedig hamarosan jut ideje arra, hogy meglátogassa sztrókja után lábadozó barátját, a nyugdíjas fociedző Sir Alex Fergusont.

Telefonon már beszéltem vele, személyesen azonban nem akarom zavarni. Egyébként szereti a magyar vízilabdát, a múltban minden sikerünkhöz gratulált.

Munkamániás ember hírében áll, mihez kezd október elsejétől?

Szilveszterig pihenek, majd utána tervezgetek. Amióta játékosként abbahagytam a pólót, tehát huszonkét éve dolgozom kapitányként, sportvezetőként.

Egyszer kijelentette, nem kizárt, lesz még magyar kapitány.

Erre közhellyel válaszolok: soha ne mondd, hogy soha.

Borítókép: A Millennium vezetőedzője, Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, korábbi szövetségi kapitány (b) és Kósz Zoltán másodedző a masters korosztályú vizes világbajnokság férfi vízilabdatornáján a 40+-os korcsoport döntőjében játszott Millennium – Szentpétervár mérkőzésén a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2017. augusztus 13-án.

MTI Fotó: Czagány Balázs

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában