harcra fel!

2019.08.10. 12:31

Rossi: le akarjuk győzni Szlovákiát

Címkék#Marco Rossi

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi már gőzerővel készül a Szlovákia elleni szeptember 9-i Európa-bajnoki selejtezőre. Azt szeretné, ha játékosai hideg fejjel futnának ki a pályára.

Budapest, 2018. szeptember 11. Marco Rossi, a magyar csapat szövetségi kapitánya (j) a labdarúgó Nemzetek Ligájában játszott Magyarország - Görögország mérkõzésen a Groupama Arénában 2018. szeptember 11-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Az Origó arról ír, hogy Olaszországi nyaralását követően augusztus 1. óta már csak a magyar válogatottra váró kulcsfontosságú Eb-selejtezőre készül Marco Rossi, aki a pihenés alatt sem tudott teljesen elszakadni a focitól, vallotta be a szövetségi kapitány a Nemzeti Sportnak adott interjúban.

A magyar válogatottra egy hónapon belül két mérkőzés vár, előbb szeptember 5-én játszik felkészülési mérkőzést Montenegró ellen, majd négy nappal később jöhet a szlovákok elleni Eb-selejtező a Groupama Arénában.

A találkozó iránti fokozott érdeklődést jól jelzi, hogy alig két óra alatt az összes jegy elfogyott.

A játékosok mellett a szurkolók is nagyon készülnek, és ezzel Rossi is tisztában van, aki ugyanakkor fontosnak tartotta, hogy megjegyezze, nem befolyásolhatják az érzelmek a csapatott.

„Lélekemelő tapasztalni azt a lelkesedést, ami a válogatottat körülveszi. A drukkerek azt érzik, amit mi: immár reális opciónak tűnik az Eb-részvétel kiharcolása – igaz, egyelőre semmit sem értünk el a végső célunkat illetően”

– mondta a kapitány, hozzátéve, hogy a támogatásuk rendkívül sokat jelent.

„Horvátországot és Walest is azért győzhettük le, mert gyakorlatilag megállás nélkül hajtottak minket előre. Bizonyos, hogy Szlovákia ellen is hasonló lesz a hangulat – a szurkolók ugyanúgy akarják a sikert, mint mi” – vélte Marco Rossi.

„Nem engedhetjük meg magunknak, hogy a futballistáink túlpörögjenek a meccs előtt. Tudom, mit jelent Magyarországnak ez a párharc, az érzelmeknek döntő jelentősége lehet. Nyerni akarunk – a szurkolókkal együtt. Annyit hadd tegyek hozzá, minden tiszteletem a drukkereké, de nekik is tisztában kell lenniük azzal, hogy ez »csak« egy focimeccs, nem háború. Le akarjuk győzni Szlovákiát, de sportszerű keretek között”

– nyilatkozta a csapat vezetője, megjegyezve, hogy neki is kiemelten oda kell figyelnie arra, hogy az érzelmei ne ragadják magukkal a kispadon, mert nem szeretné, ha később újabb meccset kellene a lelátóról néznie.

A magyar válogatott szövetségi kapitányának is kordában kell tartania az érzelmeit
Fotó: Czagány Balázs / MTI

„Nagyon bízom a szurkolóinkban, továbbá abban, hogy téttől és ellenféltől függetlenül úgy segítenek majd bennünket, ahogyan eddig: óriási tűzzel, de sportszerűen. Nem kockáztathatjuk meg, hogy egy esetleges büntetéssel az Azerbajdzsán elleni mérkőzésen az UEFA korlátozza a szurkolók számát, mert azon a találkozón is szükségünk lesz a támogatásukra” – fogalmazott Marco Rossi.

A kapitány elmondta, tudott róla, hogy Nagy Ádámot több klub is keresi, és jó döntésnek tartja, hogy a középpályás Bolognából az angol másodosztályban szereplő Bristol Cityhez igazolt.

A két szeptemberi mérkőzésre Rossi augusztus 26-án hirdet keretet, ahová három kapust és 22 mezőnyjátékost fog meghívni.

Borítókép: Marco Rossi, a magyar csapat szövetségi kapitánya

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában