Járvány

2020.03.16. 13:49

Magyarországon is megáll a labda – döntött az MLSZ

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége – a hatóságok döntésével összhangban – azonnali hatállyal felfüggeszti a szövetség valamennyi szervezett versenyprogramját és képzési eseményét átmeneti időre, újabb döntéség.

Telki, 2019. május 10. Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke (b) és Vági Márton fõtitkár a szövetség éves közgyûlésén a telki edzõközpontban 2019. május 10-én. MTI/Illyés Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője hétfőn a szervezet Facebook-oldalán közzétett videoüzenetben elmondta, hogy az MLSZ vezető testülete

„valamennyi labdarúgó-mérkőzés lejátszását felfüggesztette, beleértve az NB I-es mérkőzéseket is”.

„Azt kértük a kluboktól, hogy ebben az időszakban

tekintsenek el az edzések megtartásától és látogatásától, teremtsék meg a feltételeit annak, hogy a játékosok, stábtagok otthon maradhassanak”

- mondta Sipos Jenő.

Emlékeztetett rá, hogy a koronavírus-járvány miatt az MLSZ már korábban is hozott meg döntéseket: elhalasztott egy nagy létszámú edzői konferenciát, az utánpótlás csapatok nem utaztak el külföldre és az MLSZ sem rendezett utánpótlás tornákat, a kormány döntésével összhangban zárt kapus mérkőzéseket rendelt el, továbbá felfüggesztette az utánpótlás bajnoki mérkőzések lejátszását „a legfontosabb cél, mindenki egészségének a megóvása érdekében”.

„Reméljük, hozzájárulunk ahhoz, hogy a járvány ne terjedjen tovább. Ebben kérjük a megértését a játékosoknak, az edzőknek és természetesen a szurkolóknak is”

- tette hozzá.

Az OTP Bank Liga 33 fordulójából eddig 25-öt játszottak le, a Merkantil Bank Liga NB II-ből pedig még tíz kör van hátra. Előbbiben eredetileg május 16-án, utóbbiban egy nappal később lett volna az utolsó játéknap.

Borítókép: Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke (b) és Vági Márton főtitkár a szövetség éves közgyűlésén a telki edzőközpontban 2019. május 10-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában