koszorúzás

2020.06.16. 14:15

A 135 éves UTE megalapítására emlékeztek

Az Újpesti Torna Egylet (UTE) vezetői, korábbi és mai sportolói kedden ünnepélyes keretek között emlékeztek meg arról, hogy 135 éve, 1885. június 16-án alapították meg a lila-fehér klubot.

A legrégebbi ma is működő egyesület Megyeri úti székházánál az UTE Labdarúgó Akadémia tagjai által alkotott sorfal között elhaladva Őze István klubigazgató és Zsigmond Barna Pál, a IV. kerület országgyűlési képviselője koszorúzta meg Aschner Lipót, a klub első elnöke és legnagyobb mecénása, valamint Técsőy Tichy Henrik, az úszó- és vízilabda szakosztály egyik alapítójának emléktábláját, majd Szusza Ferenc legendás labdarúgó szobránál Sontra Tamás, az akadémia igazgatója és Balajcza Szabolcs, az UTE edzője, az Újpest FC korábbi kapusa helyezett el lila-fehér koszorút. Bene Ferenc olimpiai bajnok labdarúgó mellszobránál Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász és Ancsin János jégkorongozó helyezte el a megemlékezés virágait.

Berki Krisztián olimpiai bajnok, háromszoros világbajnok és hatszoros Európa-bajnok tornász (b) és Ancsin János, az UTE szakmai igazgatója megkoszorúzza Bene Ferenc szobrát az UTE 135. születésnapján rendezett megemlékezésen a Megyeri úton 2020. június 16-án.
Fotó: Máthé Zoltán / MTI

Az egybegyűltek ezután a Szent István tér – volt piactér – 19-es szám alatti ház falán, ahol 135 éve néhány sportszerető fiatal megalapította az Újpesti Torna Egyletet, koszorúzták meg az emléktáblát.

„Nagy öröm mindannyiunk számára, hogy elértük ezt a szép kort. Büszkén mondhatom, hogy fejlődik, gyarapodik az egyesület, szépülnek létesítményeink.

Versenyzőink eredményei alapján az utóbbi években az egyesületek rangsorában mindig dobogós helyen végeztünk, többször a legjobbak voltunk” – nyilatkozta Őze István.

Hozzátette, külön öröm, hogy rengeteg gyermekkel is foglalkozik a klub, iskolai és óvodai kapcsolataik kiválóak.

„Köszönjük, és továbbra is várjuk azt a figyelmet és támogatást a helyi és az országos döntéshozóktól, amit eddig megkaptunk. Mindenkinek köszönjük, aki segített, hogy megélhessük ezt az évfordulót.

Köszönöm a szakembereknek és a szurkolóknak is az elmúlt 135 évet, és mindenkinek aki valaha is valami jót tett az egyesületért, aki nem rombolt, hanem épített.”

- fogalmazott a klubigazgató.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában