úszás

2020.10.28. 14:10

Kapás Bogiék egyelőre jól bírják a bezártságot

A világbajnok Kapás Boglárka és csapattársa, Telegdy Ádám egyelőre jól bírja a külvilágtól való elzártságot, a buborékot, amelyben a Duna Arénában zajló Nemzetközi Úszóliga (ISL) versenysorozatát rendezik.

Az elszigeteltségre a koronavírus-járvány miatt van szükség, nézők sem mehetnek be az uszodába.

A két úszó – akik az életben egy párt alkotnak – az M4 Sport szerdai Sporthíradójában elmondta, hogy egyelőre úgy érzi magát, mint egy edzőtáborban, számukra megszokott a két-három hetes elszigeteltség.

Mindketten pszichológus hallgatók, így tudják egymást mentálisan is segíteni, és az is kényelmes számukra, hogy egy szobában lakhatnak.

Ma szabadnapjuk van és reggel már túlestek az ötnaponta szokásos koronavírusteszten.

Kapás és Telegdy idén egy csapatban is szerepel, a New York Breakersben, mindketten nagyon örülnek, hogy ennek az együttesnek a tagjai.

Kapás elárulta, hogy számára nem könnyű az 50 méteres medencéről a 25-ösre váltani, a fordulókban még sokat kell javulnia, ráadásul keveset is tudnak edzeni rövid pályán, miután a tíz csapatot különböző medencékbe osztják be a tréningek szempontjából.

„A versenyeken kívül eddig kétszer tudtunk csak 25 méteres medencében edzeni” – mesélte. Hangsúlyozták ugyanakkor, hogy mindkettőjük edzője ott lehet velük a buborékban, ők tartják az edzéseket nekik és a versenyeken is ott vannak.

Kapás arról is beszélt, hogy a célokról soha nem esik szó a csapaton belül, ezzel együtt szerinte a középdöntőbe van esélyük bejutni.

„A lényeg azonban a versenyzés. Ez a viadal segíti a felkészülésünket a decemberi, kaposvári országos bajnokságra is”

- tette hozzá.

A NY Breakers vasárnap és hétfőn ugrik medencébe legközelebb.

A rövidpályás versenysorozatban egy fordulóban egyszerre négy csapat küzd egymással. A lebonyolítás szerint minden csapatban 12 férfi és 12 női úszó vehet részt egy viadalon, de két-két további versenyző is bevethető váltókban. Egy számban klubonként két úszó versenyez, a helyezések alapján pontokat kapnak a csapatok, így alakul ki a végső sorrend.

A ISL második szezonja a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött, tíz csapat részvételével a Duna Arénában zajlik. A Magyarországra érkező sportolóknak az amerikai sportligákhoz (NHL, NBA) hasonlóan buborékban kell élniük. Tíz fordulót rendeznek az alapszakaszban, ezt követően kerül sor az elődöntőre és a döntőre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában