Labdarúgó NBI

2022.02.20. 20:03

Az új edző sem segített, a Fehérvárt az Újpest is megverte hazai pályán

A forduló előtt sereghajtó, vendég Újpest 2-1-re legyőzte a MOL Fehérvár FC-t a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójában.

OTP Bank Liga, 21. forduló: MOL Fehérvár FC - Újpest FC 1-2 (0-0)

MOL Aréna Sóstó, 3228 néző, v.: Bognár T.

gólszerző: Nikolics (88.), illetve Croizet (46.), Zivzivadze (74.)

sárga lap: Kodro (65.), Alef (78.)

 

Fehérvár:

Kovácsik - Nego, Fiola, Sabanov, Hangya - Szendrei (Rúben Pinto, 56.), Alef, Makarenko (Zulj, 87.) - Petrjak (Bamgboye, 69.), Kodro, Dárdai P. (Nikolics, 69.)

 

Újpest:

Banai - Pauljevic, Kutrumpisz, Kuusk, Antonov - Csongvai, Onovo (Boumal, 85.) - Beridze (Katona M., 63.), Mitrovic, Croizet (Viana, 85.) - Zivzivadze (Kádár T., 80.)

A héten edzőváltáson átesett Fehérvár meddő fölényét hozta az első negyedóra, utána az Újpest átvette a játék irányítását, támadásaiban sokkal több elképzelés és veszély volt. A fehérváriak rengeteg hibával játszottak, a fővárosiak pedig a kapu előtt hoztak rendre rossz döntéseket, ezért sem esett gól a játékrészben.

Fordulást követően azonnal megszerezte a vezetést a vendégcsapat, Croizet volt eredményes. A folytatásban eldönthette volna a meccset az Újpest, de a legnagyobb lehetőségeket is elpuskázta. A Fehérvár ötlettelenül támadott, miközben a vendégek egyre magabiztosabbá váltak és Zivzivadze találatával eldöntötték a három pont sorsát. A végén Nikolics Nemanja szépített, ezzel Szabó Józseffel holtversenyben ő lett a fehérváriak legtöbb NB I-es gólt szerző játékosa.

Borítókép: A székesfehérvári Loic Nego (j) és az újpesti Giorgi Beridze a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójában játszott MOL Fehérvár FC – Újpest FC mérkőzésen a székesfehérvári Mol Aréna Sóstó stadionban 2022. február 20-án. Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában