Vizes Eb

2022.08.16. 21:42

Milák Kristóf készen áll a mentor szerepére is

Milák Kristóf élvezte a rendkívül sűrű programot, szerinte mentorként is helytállt a római úszó Európa-bajnokságon, amelyet három arany- és két ezüstéremmel zárt.

A későbbi győztes Milák Kristóf a férfi 200 méteres pillangóúszás döntője után a római vizes Európa-bajnokságon a Stadio Del Nuotóban 2022. augusztus 16-án.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A 22 éves klasszis utolsó számában, 200 méter pillangón címét megvédve nyert aranyérmet, míg honfitársa, Márton Richárd második lett, akivel így együtt álltak a dobogó tetején. Milák elmondta, gondolt erre a pillanatra, amely nagyon szép volt számára.

Virth Balázs tanítványa az MTI kérdésére azt mondta, készen áll a mentor szerepére is:

Nekem ezt el kell vállalnom, bele tudok állni ebbe szerepbe tekintve, hogy Magyarország legjobb úszója vagyok most. Nyilván eljön az idő, amikor nekem kell az embereket gatyába ráznom körülöttem, szerintem készen állok erre.

A vegyes zónában a Bp. Honvéd klasszisa arról beszélt, jó edzés volt számára, hogy összesen 14 alkalommal ugrott medencébe. Azt viszont kicsit sajnálja, hogy nem jött össze a 15, mivel a 200 méter gyors elődöntője előtt nagyjából csak tíz perc pihenője volt.

Ez egy ilyen szakma, meg kell tanulni ezeket a dolgokat is kezelni. Vannak céljaim más úszásnemekben, szeretném ott is megszorongatni az ellenfeleimet. Nem hagyhatom, hogy elkényelmesedjenek. Érezzék csak a törődést

– fogalmazott Milák.

Újságírói felvetésre, miszerint Darnyi Tamás óta nem volt ilyen magyar férfi úszó, Milák csak azt mondta:

még nem láttak mindent!

Milák edzője, Virth Balázs az MTI-nek elmondta: fantasztikus érzés volt egyszerre két tanítványát a dobogón látni.

Főleg Ricsi miatt, aki áttörte azt a falat, amit nagyon akart, időben és helyezésben is. Az első úszása után már éreztük, hogy jó lehet. Az volt az elődöntőben a taktika, hogy lehetőleg úgy jusson tovább, hogy ne Kristóf mellé kerüljön, mert tőle nagy hullámot kapna. Jól is jött ki, mert az olasz, aki a végén képes meghalni, Kristóf mellett volt, így ő kapta a nagy hullámokat

– mondta a tréner.

Milák önmaga harmadik, a magyar küldöttség negyedik aranyát nyerte az olasz fővárosban. Korábban a 4x200 méteres gyorsváltó záróembereként, illetve 100 méter pillangón diadalmaskodott, emellett pedig 100 méter gyorson, illetve a 4x100 méteres gyorsváltó tagjaként szerzett egy-egy ezüstöt.

Borítókép: A későbbi győztes Milák Kristóf a férfi 200 méteres pillangóúszás döntője után a római vizes Európa-bajnokságon a Stadio Del Nuotóban 2022. augusztus 16-án. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!