Koncert

2024.05.24. 19:50

Behangoltak Annáék a Bakonyban, hogy berobbantsák a nyarat

Az Anna and the Barbies ad koncertet pénteken este 20.30-tól Zircen, az Alkotmány utcai rendezvénytéren. Még ideérnek! Érdemes sietni – ezt állíthatjuk, ugyanis mi már itt vagyunk és meghallgattuk, megnéztük a színpadi beállást, a behangolást, ami fergeteges hangulatot ígér. És Annáék csak az egyik fellépők a Nyárindító Békefi Klubkoncertek elnevezésű esten.

Rimányi Zita

Az idén húszéves zenekar frontemberével, énekesével készült interjút később közöljük, a koncertbeszámolót szintén. De azt eláruljuk, Pásztor Anna arról beszélt, hogy tényleg szövegcentrikus csapatuk, a legtöbb számuk. Sok önállóan, versként is megállja a helyét. Őszinte, olykor nyersen őszinte dalszövegeikhez rockos hangzás társul.

A várossá válásának negyvenedik évfordulóját ünneplő Zircen ad koncertet pénteken este a húszéves Anna and the Barbies. Képünk a behangoláskor készült 
Fotó: Rimányi Zita/Napló

"A szöveg az alap, az üzenet" – állítja Anna, aki gyerekkora óta ír verseket, dalszövegeket, szinte naplószerűen, és aztán azokat összefoglalva születnek meg időről időre új számok, dalok. Vele együtt zenélő testvére az ízig vérig zenész szerinte, ő pedig mellette a lufi, aki elrepülne, ha nem fognák a zsinór végén a csomót. Ezeket a szavakat használta és elmondta, hogy szereti összegereblyézni a művészeti ágakat, mert azok együtt adják szerinte azokat az elkapott pillanatokat, amik magát az életet jelentik, amikben otthon érzi magát. Ezért egészül ki nála az éneklés olyan színpadi viselkedéssel, megjelenéssel, amit vad sminkek, merész öltözetek, bátor, hatásos mozdulatok jellemeznek. Miközben az élet nagy kérdéseire keresi a választ művészként – tehetjük hozzá. Nem idegenek tőle ezek a művészi eszközök, hiszen kiskorában a színfalak mögül láthatta a színpadi világot, korán megismerte.

Pásztor Annától a zirci koncert előtt megtudtuk, hogy valószínűleg még idén megjelenik következő albumuk, már van hozzá öt félkész daluk.  

"A jó dal engem is tanít, zsolozsmázom magamnak gyakran a szövegeket. Az a dolgom előadóként, hogy gyönyörű dolgokat közvetítsek, és ha ez sikerül, boldog vagyok. Ez tovább mutat, mint amennyit önmagamban érek" – fogalmazott az énekes.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában