ó mály gád!

2020.02.08. 11:00

Így üzenünk egymásnak mi, veszprémiek

Kommunikálni muszáj – nap mint nap számtalan üzenetet küldünk és fogadunk telefonon, számítógépen, jegyzetlapon, faliújságon és még ki tudja, hány módon. Most nézzük meg, hogy csináljuk ezt mi, veszprémiek!

Sövényházi János

Lelőhely: Stromfeld utca

Fotó: olvasó

Elektronikus hulladékot nem rakunk ki a kuka mellé – nagyjából ez a megfejtése első szerzőnk kisepikájának. Mindenképpen dicséretre méltó (és ennek okán nézzük el neki az apró helyesírási hibát is), hogy nem bántóan, durva kifejezésekkel, hanem kimondottan szofisztikáltan hívja fel a tételmondatra az elkövető figyelmét:

Lelőhely: Stromfeld utca Fotó: olvasó

Szintén kifinomult lélekre vall, amikor a szerző kerülő úton szólítja meg a címzettet, és előbb invokációt intéz a házi kedvenchez, majd mintegy csattanóként röviden rátér a gazdi felelősségére a korábban részletezett tényállással kapcsolatban:

Lelőhely: a Cholnoky-lakótelep egyik lépcsőháza
Fotó: olvasó

Korunk egyik súlyos társadalmi problémáját, az elidegenedést, a 21. századi ember kapcsolatteremtésre való képtelenségét próbálja orvosolni az alábbi felhívás szerzője. Bár a hangnemben érzünk némi iróniát, a felkiáltójelek sűrű használata arra enged következtetni, hogy emberünkből egy kapcsolatteremtési kísérlet kudarcának hatására, erősen felindult állapotban buggyantak ki ezek a mondatok:

Lelőhely: a Haszkovó úti lakótelep egyik lépcsőháza
Fotó: olvasó

Ami most következik, az tényleg nagyon csúnya – és biztosak vagyunk benne, hogy egykori magyartanára a tyúxemére lépne annak a buszsofőrnek, aki ilyen módon vetette papírra (számlára) jeles írónk nevét:

Fotó: olvasó

Utolsó találatunkhoz nincs sok hozzáfűznivalónk – talán csak ennyi: Ó MÁLY GÁD!

Ha Ön is látott hasonló vicces, furcsa feliratokat, bakikat, helyesírási hibákat környezetében, fotózza le és küldje el nekünk a [email protected] címre!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában