Jegyzet

2022.06.06. 09:00

Eljön hozzánk a Vigasztaló

„Ha szerettek engem, megtartjátok az én parancsolataimat, én pedig kérni fogom az Atyát, és másik Pártfogót ad nektek, hogy veletek legyen mindörökké: az igazság Lelkét, akit a világ nem fogadhat be, mert nem látja őt, nem is ismeri, ti azonban ismeritek őt, mert nálatok lakik, sőt bennetek lesz.” Jn 14,15-17

Balla Emőke

Forrás: Pixabay

Pártfogó, vagy a görög szó más jelentéseiben: bátorító, szószóló, vigasztaló. Más bibliai fordításban így hangzik az ige: „eljő majd a Vigasztaló”. Most leginkább Rá van szükségünk, bátorításra, vigasztalásra vágyunk. Mert olyan sok a nehézség, szomorúság, betegség, halál, gyász. A legtöbb ember tele van fájdalommal, kétellyel, kérdéssel, bizonytalansággal, félelemmel, sokan kilátástalansággal. Úgy érzik, nincs segítség, nincs megoldás, nincs kiút, végeláthatatlan spirál, egyik tragédia a másik után. Családi, munkahelyi krízisek, egyéni válságok, megbicsaklások, veszteségek, a jövő miatti aggodalmak, gazdasági helyzet, háború. Keresztényeknek, hívőknek és hitetleneknek is sok szenvedést kell eltűrniük, a súlyok alatt sokszor összeroppanunk. Vannak segítők, mellettünk álló emberek, akik túllendítenek a nehéz pillanatokon, akik vigaszt nyújtanak, letörlik a könnyeinket.
Jézus azonban egészen más Vigasztalót küldött nekünk. A Szentlelket, aki a teljes elhagyatottságban és rettegtető nyomorúságban is meg tud vigasztalni. Az Ő vigasztalása örök és valóságos. 
Isten lelke az erő és a szeretet lelke, mondja a püspök. Mi erőtlenek vagyunk, de Isten megerősít bennünket, nem terhel erőnk felett, a feladathoz megadja a mennyei erőt. Soha el nem múló szeretetét ajándékozza nekünk. 
Eljő a Vigasztaló, most is csak ebbe tudunk kapaszkodni.
„A Pártfogó pedig, a Szentlélek, ő megtanít majd titeket mindenre és eszetekbe juttat mindent, amit én mondtam nektek. Békességet hagyok nektek, az én békességemet adom nektek, de nem úgy adom, ahogy a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, ne is csüggedjen!” Jn14,26,27

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában