Olvasói fotó

2023.09.24. 13:00

Ördög bújt a fügefába

Ördög a fügefában – ezt a címet adta olvasónk, Zakár Ferencné a fotójának és az azon látható ágak fura elrendeződése tényleg ördögfejet formáz, nagy szarvakkal.

Rimányi Zita

Ez a növény, a  füge elsősorban a trópusokon érzi jól magát, de már nálunk is szépen terem szélvédett helyeken. Balatonfüreden például mostanában másodtermést hoz, de a Bakonyban is többen próbálkoznak a betelepítésével. Finom, édes a gyümölcse. 

Ördögfejet formázó göcsörtös ágak Fotó: olvasó

Zakár Ferencné ezúttal egy korábbi akciónkra reagált, most pedig őszi fotós felhívásunk szerint a legszebb és a legmókásabb faludíszítések képeit várjuk. Olvasóink olyan fényképeket küldhetnek november 30-ig, amelyeken megörökítik a települések tereire, útjai mellé, a házak portái elé készített szebbnél szebb és igazán ötletdús, mókás díszeket, az évszakra jellemző alkotásokat. Az a legjobb, ha megfogalmazzák, hogy a fényképükről, az adott kompozícióról mi jutott eszükbe. Azt kérjük, hogy a helyszínt és a lakhelyüket mindenképpen írják bele a [email protected] címre postázott e-mailbe, azt szintén, megjelenhet-e a kép és a készítőjének neve lapunk felületein! 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában