Népszerű hagyomány

2024.06.17. 18:00

Horgászverseny és családi nap az Inota 30 horgásztavon

Esős, borongós és szeles, ámde rendkívül jó látási viszonyok mellett horgászversennyel egybekötött családi napot tartottak a Nagybivalyos mögötti Inota 30-as tónál június elején.

Szabó Péter Dániel

Az Inota 30 horgásztavon 2009-ben rendezték meg először a háziversenyt, mely azóta népszerű hagyománnyá vált. Kezdetben negyven fővel indult a családi nap, jelenleg pedig már több mint 160-an hódolnak a halfogás szenvedélyének és mulatnak együtt a horgásztónál. Az idei év eddigi legnagyobb fogása egy 26 kilós ponty volt, a legnagyobb harcsa pedig 30 kilós.

A szervezők nagy örömére fiatalok is szép számmal jelentkeztek a horgászversenyre
Fotó: Szabó Péter Dániel

A versenyre három kategóriában lehetett nevezni: férfi, női és gyerek. A fiatal versenyzők mindegyike, helyezéstől függetlenül, nyereménnyel gazdagodott, egy-egy spiccbotot is kaptak ajándékba. Elsősorban a horgászegyesület tagjainak indult a pecás megmérettetés, de mindig szívesen látják a rokonokat és barátokat is ezen az eseményen. A versenyt és az eredményhirdetést követően pedig éjszakába nyúló mulatsággal zárták a résztvevők a napot. A helyben főzött túrós csuszás harcsapaprikás mellett rengeteg sütemény várta a versenyzőket.

A tavat működtető egyesület elnökét, Tippán Andrást egy meglepetéssel is köszöntötték a horgászverseny alkalmával. Egy fotókkal gazdagon illusztrált tablót kapott ajándékba, melyen a kezdetekről és tó rendbetételéről készült felvételek is láthatóak. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában