Több százmillió forintból

2018.06.27. 18:52

Megújult a balatonfüredi Honvédkórház

Több százmillió forintból hajtottak végre energetikai beruházást a Honvédkórházban.

Marton Attila

Kádár Pál, a Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára elmondta, a HM Védelemgazdasági Hivatal 887 millió forint támogatást nyert el az Európai Uniótól a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ négy telephelyének energetikai felújítására. Hozzátette, a beruházások révén alacsonyabb lesz a telephelyek energiafelhasználása, emellett az épületek komfortosabbak lettek, és fenntartásuk is olcsóbbá vált.

Cseppentő József ezredes, a minisztérium Védelemgazdasági Hivatalának infrastrukturális igazgatója elmondta, a balatonfüredi beruházásban közel háromszáz nyílászárót cseréltek ki, a homlokzatot 5000 négyzetméteren, míg a lapos tetőt 2800 négyzetméteren szigetelték, továbbá egy 50 kilowattos napelemes rendszer telepítését végezték el. A teljes beruházás közel bruttó 350 millió forint volt. A munkálatok – amelyek alatt folyamatos volt a betegellátás az intézményben – tavaly májusban kezdődtek el, és néhány hete fejeződtek be. A fejlesztés eredményeként a Honvédkórház évente több tízmillió forintot takaríthat meg.

 

A programban a balatonfüredi kórház mellett három fővárosi egészségügyi intézményben – az MH Róbert Károly körúti, Tünde utcai és Szanatórium utcai telephelyein – hajtottak végre energetikai fejlesztést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!