hirdetés

2019.04.25. 14:50

Miért jó a változó helyett a fix kamatozást igényelni, ha magasabb a törlesztőrészlet?

Címkék#hitel#P+R

Sokan teszik fel nekünk a fenti kérdést, így jobbnak láttuk, ha írunk róla pár sort, hiszen eléggé lényeges téma, különösen mostanában.

Ha olvastál az utóbbi időben pénzügyi híreket, akkor valószínűleg benned is felébredt a gyanú, hogy a Magyar Nemzeti Bank valószínűleg hamarosan alapkamatot emel, és nem várja meg az előrejelzések szerinti 2020-as évet. Éppen emiatt gondoljuk úgy, hogy érdemes egy kicsit foglalkozni a jelenleg drágább hitelkonstrukciókkal is; lássunk tehát néhány érvet a fix kamatozású ingatlanhitelek mellett!

Kölcsönökkel kapcsolatosan nézd meg az ajánlatokat, kattints ide!

A változó kamatozású kölcsönök jelenleg lényegesen olcsóbbak, mint fix kamatozásúak, de kockázatosabbak, hiszen – mint fentebb írtuk – a kamatfelár és a jegybanki alapkamat változhat, és ha ez megtörténik, akkor növekszik a változó kamatozású kölcsönök kamata is, hiszen függ az alapkamattól, és ettől a magasabb törlesztőrészlet is garantált. Magyarországon már hosszú évek óta nem változott a jegybanki alapkamat, de minden jel arra mutat, hogy ez már nem sokáig marad így, és ha bekövetkezik, akkor a fix kamatozású hitelekkel járhatunk a legjobban, méghozzá azokkal, amiket még az alapkamat emelése előtt veszünk fel.

Fontos kiemelni, hogy a fix kamatozású kölcsönöket csak akkor érdemes választani, ha a futamidő hosszú, vagyis például lakásvásárlás esetén, mert ha rövid időn belül vissza tudjuk fizetni a kölcsönt, akkor a változó kamatozással még akkor is jobban járhatunk, ha menet közben megemelkedik a jegybanki alapkamat.

Ha lakásvásárláson töröd a fejed, akkor neked is csak azt tudjuk javasolni, hogy válaszd a fix kamatozású jelzáloghitelek egyikét, és biztos lehetsz benne, hogy hosszú távon sokkal jobban jársz! Oldalunkon megtalálhatod a bankok jelenleg elérhető legjobb ajánlatait, és össze is hasonlíthatod őket a főbb tulajdonságaik alapján, így könnyedén megtalálhatod azt a hitelkonstrukciót, amelyik a leginkább megfelel az igényeidnek. Ha kérdésed lenne, akkor pedig fordulj hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeinken!

Akolcson.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában