Gazdag kínálat kedvező áron

2019.08.07. 11:30

Megyénkben is tartanak a nyári leárazások

Országszerte megkezdődtek a nyári leárazások – pontosabban most már egész nyáron tartanak.

Juhász-Léhi István

Igen, tartanak, hiszen már júliusban, sőt júniusban is voltak olyan üzletek, amelyek jelentős kedvezményeket kínáltak portékáikból. Tapasztalataink szerint ez leginkább a ruházati boltokra jellemző, ugyanakkor a nyári iparcikkeket is jelentős kedvezményekkel vehetjük meg jó néhány hete.

Fotó: Penovác Károly/Napló

– Eddig általában július közepén startoltak a nyári akciók, ám idén ez is korábban volt, mondja a Napló érdeklődésére Mérő Laura az egyik veszprémi bevásárlóközpont parkolójában.

– Korábban azért vadászni kellett itthon az 50, esetleg 70 százalékos kedvezményeket, a vidéki városokról nem is beszélve, ám egyre több helyen vannak jelentősebb engedmények.

Barátnője, Bea arról be-szél, hogy azért a főváros vagy a nagyobb megyeszékhelyek órási bevásárlóközpontjainak kínálata más kategóriába tartozik, de elfogadható a veszprémi kínálat.

– Akinek ez, illetve például a budapesti kínálat és akciók sem bizonyulnak elégnek, azok úgyis Ausztriába mennek át vásárolni, vagy interneten vesznek ruhát, parfümöt – osztja meg ebbéli gondolatait, tapasztalatait a hölgy. Kérdésemre, hogy most éppen mit keresnek, azt válaszolja: a nyári „szettjüket” szeretnék egy kicsit felfrissíteni, ezért színes övtáskát, cipőt és felsőket néznek.

A 82-es főút szomszédságában található áruházak parkolója is zsúfolt. Sokan kerti bútorokat, virágföldet tolnak a bevásárlókocsikban autójukhoz.

A szezonális holmikat jelentős kedvezményekkel futtatják ki a boltok Fotó: Penovác Károly/Napló

– Ebben a nagyáruházban minden héten van valami akció, mi a kerti dolgokat szeretnénk most megnézni. A szerszámokra vagyok kíváncsi, és a kerttel kapcsolatos gépek érdekelnek, hátha kifogunk valamit, mondja érdeklődésemre Schneider Attila. Szerinte nem kell félni az áruház saját márkás termékeitől sem, azok is jó minőségűek.

– A cégek minden alkalmat megragadnak arra, hogy valamilyen akciót hirdessenek, nem kell ahhoz nyár vagy tél – magyarázza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!