idén hatodszor

2019.10.31. 07:00

Egyre több az érdeklődő Bakony Expón

A hal és a hal­ételek kapják a főszerepet a hatodik Bakony Expón november 8. és 10. között a Veszprém Arénában.

Marton Attila

Porga Gyula és Sövényházi Balázs beszélt az expó idei programjáró

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Porga Gyula polgármester kiemelte, az utóbbi öt év bebizonyította, hogy nagy igény van a rendezvényre: míg az első évben mintegy ötezren látogattak ki, tavaly már több mint 16 ezren keresték fel a rendezvényt. Hozzátette, az alapötlet az évek során nem változott, a rendezvény a termelőket és a vásárlókat hozza közel egymáshoz, ám a vásár mellett az is az expó küldetése, hogy a kísérőprogramokkal kiszolgálják a látogatókat.

Sövényházi Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Veszprém megyei szervezetének elnöke elmondta, az Aréna küzdőterén mintegy 120 termelő árusítja portékáját, míg a csarnok előterében húsz szakmai és civil szervezet állít ki. Az Expóra a termelők többsége Veszprém megyéből érkezik: a látogatók többek között tejtermékek, húskészítmények, édességek, olajok, lekvárok, szörpök, borok, pálinkák és számos egyedi kézműves termék közül választhatnak, mondta Sövényházi Balázs.

A kiállításon az idei év kiemelt alapanyaga a hal lesz, a látogatók a gasztroudvarban és a Nagymama konyháján – ahol a Megfőzzük Almádit Egyesület mutatkozik be – többféle halételt is kóstolhatnak. Fekete Norbert, a Pecakunyhó vezetője elmondta, több akváriumban élőhal-bemutatót tartanak.

Porga Gyula és Sövényházi Balázs beszélt az expó idei programjáról Fotó: Pesthy Márton/Napló

A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is gazdag kísérőprogramot szerveznek: népi játszóház, horgász-halász ügyességi feladatok, mesterségek bemutatója és állatsimogató is színesíti a kínálatot.

Sövényházi Balázs elmondta, a belépők ára nem változik, a 14 éven aluliak pedig idén is ingyenesen látogathatják a rendezvényt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!