Behozták a lemaradást

2019.12.31. 07:00

Sümeg és az ipari park felkészült a befektetők fogadására

Végh László polgármester szerint az öt évvel ezelőtti választáson felállt egy olyan képviselő-­testület, amely tenni akart és tudott is a város fejlesztéséért. Ennek is köszönhető, hogy a város behozta a lemaradását.

Tóth B. Zsuzsa

Legutóbb az inkubátorházat adták át Sümegen, de a fejlesztések folytatódnak a következő években is

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Sok más mellett például az iparterület fejlesztése is a kiemelt tervek között szerepelt. Mostanra az inkubátorház és a csarnok is elkészült, ráfért a városra a lemaradás behozása. Korábban meglehetősen rosszak voltak a mutatók, szűkös volt a város költségvetése.

Az előző önkormányzati ciklus képviselő-testületének tagja, Kovács László alpolgármester sokat dolgozott azért, hogy ipari parkká minősítsék ezt a területet, és ezt sikerült elérni.

– Csakhogy az előző önkormányzatok szerettek ugyan beszélni az iparfejlesztés fontosságáról, de például a 2010 és 2014 közötti ciklusban földterületeket adtak el, felélték a jövőt. A szomszédos négyhektáros területet ezért nekünk meg kellett vásárolnunk, hogy indulhassunk a pályázaton, önkormányzati tulajdonú terület legyen az ingatlan. Adott legyen a magja az ipari parknak, ami aztán később fejleszthető. Egy 600 millió forintos pályázat segített, hogy eljussunk ide, hogy átvághassuk ma a szalagot – mondta a polgármester az inkubátorház és a csarnok átadási ünnepségén.

Köszönetét fejezte ki az előző képviselő-testületnek, a hivatali stábnak és azoknak, akik éjt nappallá téve foglalkoznak a pályázatokkal. Mint mondta, hálás az országgyűlési képviselőnek a támogatásáért, valamint a kivitelezőcégnek azért, hogy mostanra elkészültek az épületek. Hozzátette, hogy a város fejlesztésének ez fontos mérföldköve, de egyáltalán nem a vége. Tenni kell még azért, hogy itt elindulhasson a termelés, sümegi embereket foglalkoztassanak.

Legutóbb az inkubátorházat adták át, de a fejlesztések folytatódnak a következő években is
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Ez a feladat még nincs lezárva, de nagy valószínűséggel néhány hónapon belül elindul itt egy nagyobb cég termelése, erről több alkalommal folytatott már tárgyalásokat. A közel hatszáz négyzetméter alapterületű inkubátorház helyiségei­re pedig nagy érdeklődés van kisebb vállalkozások részéről. Az inkubátorházban irodákat, tár­gyalókat, szociá­lis helyiségeket, konferencia­termet és az üzemeltetéshez szükséges helyiségeket alakítottak ki.

Az ezer négyzetméter alapterületű csarnok hőszigetelt acél­keret szerkezettel és hőszigetelt szendvicspanel fal- és tetőfedéssel épült. A polgármester bizalmát fejezte ki, hogy a város és vonzáskörzete ki tudja majd szolgálni a képzett munkaerő iránti igényeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!