Állami feladat lesz a fenntartása

2020.01.31. 11:00

Kormányzati pénzből építhetik a várpalotai uszodát

Biztosan elkészül a tanuszoda, a magyar kormány 1,194 milliárd forintnyi forrást biztosít a létesítmény építésére, jelentette be sajtótájékoztatón Campanari-Talabér Márta polgármester és Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője.

Szabó Péter Dániel

Kontrát Károly és Campanari-Talabér Márta a leendő várpalotai tanuszoda látványterveivel

Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

– Az elmúlt év végén már tájékoztattam a lakosságot arról, hogy befejeződött a közbeszerzési eljárás, s megvan a győztes kivitelező. Az elmúlt napokban pedig megszületett az a kormánydöntés, ami garantálja, hogy a várva várt uszodánk megépül – mondta el Campanari-Talabér Márta a polgármesteri hivatalban.

– A kormány Magyar Közlönyben is közzétett döntése alapján 1,194 milliárd forint forrást biztosít a tanuszoda építésére, tehát minden pénzügyi feltétel adott. A következő lépés a kivitelezővel történő szerződéskötés, majd a munkaterület átadása lesz.

Ezt követően pedig az alapkőletétel következik. Természetesen erről is tájékoztatni fogjuk a városlakókat – tette hozzá Kontrát Károly ország- gyűlési képviselő.

A várpalotai uszoda a régi 8-as úttal párhuzamosan helyezkedik majd el, s Makovecz-típusterv alapján épül. Ami a méreteket illeti, a nagy medence 25 méter hosszú, 15 méter széles és 1,90 méter mély lesz, s kialakítanak majd egy tanmedencét is az úszást még csak tanuló gyermekeknek. A nappali órákban a fiatalok úszásoktatását szolgálja az intézmény, azonban a kora reggeli, az esti, illetve a hétvégi időszakban bárki használhatja majd a várpalotai uszodát. Fontos kiemelni, hogy nemcsak az építés, hanem a létesítmény fenntartása is a magyar állam feladata lesz majd.

Kontrát Károly és Campanari-Talabér Márta a leendő várpalotai tanuszoda látványterveivel
Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

A beruházás keretében a parkolást is megoldja a várpalotai önkormányzat. Campa­na­ri-Talabér Márta polgármester kérdésünkre elmondta, a várható autóforgalom nem a társasházakat fogja terhelni, új parkolót alakítanak ki ugyanis a Fehérvári út másik oldalán, a Várpalotai Közszolgáltató Kft. területén.

– Az úthoz közeli részen alakítjuk ki a parkolót, a jelenlegi fatelep is máshova költözik. Ilyen szolgáltatásnak egyébként sem a településnek ezen a részén van a helye. Emellett a közszolgáltató cég egyéb feladatait is a város külső területei felé visszük, természetesen az ügyfélszolgálat marad a jelenlegi helyszínen – jegyezte meg a polgármester.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában